IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TikTok: Twitter поема в рискована посока със съкращенията на служители

Според китайската компания кадрите за модерация на съдържание са особено важни

14:12 | 16.11.22 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Главният изпълнителен директор на популярното приложение за кратки видеа TikTok предположи, че Илон Мъск и Twitter поемат в рискована посока, пише Bloomberg.

Шоу Дзъ Чъу, чиято компания беше подложена на критики от американските власти, подчерта важността на инвестирането в достатъчно персонал, който да се занимава с модерирането на съдържание и сигурността. Той направи коментара в отговор на въпрос дали TikTok може да работи ефективно, ако уволни половината си служители, както Twitter стори под ръководството на Мъск.

„Надявам се, че този ден никога няма да настъпи“, посочи Чъу през смях на Bloomberg New Economy Forum в Сингапур. „По начина, по който сме организирани, не е необходимо да съкращаваме половината работна сила, за да постигнем нивата на ефективност, към които се стремим“.

Притиснат с въпрос дали може да управлява TikTok с половината от служителите, които има сега, той посочи колко ценен е правилният подбор на персонала. По думите му компанията има десетки хиляди кадри, занимаващи се с модерирането на съдържание.

„За много технологични компании, включително и за нас, един от най-големите екипи е този за доверие и безопасност“, коментира Чу. „Това е инвестиция, която определено си заслужава, ако искате да запазите платформата много безопасна“.

Той посочи, че такива хора проектират политиките на услугите и допълват алгоритмите, използвани за преглеждане на видеоклипове. Според него за всички социални мрежи е изключително важно да направят всичко възможно да държат платформите си безопасни.

Чъу допълни, че като цяло не е критик на Мъск.

„Не съм сигурен, че е много честно да коментирам накъде той води компанията на този етап“, коментира той. „Мисля, че е твърде рано да се каже“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 16.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още