IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter Blue ще таксува по-скъпо потребителите на Apple

Все още не е ясно защо абонаментната услуга предприема този ход

13:00 | 12.12.22 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Twitter ще пусне променената версия на абонаментната си услуга Twitter Blue днес, но на по-висока цена за потребителите на Apple, обяви социалната мрежа.

Компанията каза, че потребителите могат да се абонират за услугата, а в замяна ще получат възможност да редактират публикациите си, да качват видеа с по-висока резолюция и да получават синия знак, който удостоверява верификацията на акаунта. Всичко това струва 8 долара месечно, но за потребителите на iOS ще е 11 долара на месец.

Twitter не посочва защо потребителите на Apple ще бъдат таксувани по-скъпо от другите, но се появиха публикации, че компанията търси начини да компенсира таксите, които събира App Store.

Първоначално Twitter пусна Twitter Blue в началото на ноември, но я спря почти веднага, след като фалшивите акаунти нараснаха значително. След това услугата трябва да бъде пусната на 29 ноември, но в крайна сметка беше отложена още малко.

Илон Мъск, който придоби Twitter за 44 млрд. долара през ноември, миналия месец публикува серия от туитове, свързани с 30-процентната такса, която Apple прибира от разработчиците на приложения за покупки вътре в приложенията им.

След това милиардерът обвини Apple, че заплашва да блокира Twitter от своя магазин за приложения и каза, че производителят на iPhone е спрял рекламите си в неговата платформа.

Въпреки това след среща с главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук, той написа в Twitter, че неразбирателството е зад гърба им, а опасенията, че Twitter ще бъде изхвърлен от App Store, вече са в миналото.

И Apple, и Twitter не са отговорили на запитването за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:00 | 12.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още