IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джак Дорси: Атаките срещу бивши служители на Twitter са опасни

Скандалите в социалната мрежа застигат дори някога работилите в нея

10:14 | 14.12.22 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Бившият главен изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси нарече скорошните онлайн атаки срещи негови бивши служители „опасни“, като същевременно пое вината за противоречиви решения относно съдържанието, взети от компанията под неговото ръководство, пише Bloomberg.

В публикация в блог Дорси вчера написа, че Twitter в крайна сметка е имала твърде голяма власт да взема решения за съдържанието при неговото управление. Потребителите е трябвало да имат по-голям контрол върху това, което виждат онлайн, а Twitter не е свършила добра работа в изграждането на инструменти, за да се справи с това, пише той. Дорси допълва, че „напълно се е отказал да настоява“ за тези идеи, след като инвеститор активист се е появил в началото на 2020 г.

„Вече нямах надежда да постигна нещо от това като публична компания без защитни механизми (липсата на двоен клас акции е ключова)“, посочва той. „Планирах напускането си в този момент, знаейки, че вече не съм подходящ за компанията“.

Twitter предизвика поредните вълнения миналата седмица след публикуването на вътрешни комуникации относно решенията за модериране, включително блокирането на преходния американски президент Доналд Тръмп. Документите, наречени от новия собственик Илон Мъск просто „Файловете на Twitter”, са публикувани от журналисти, които милиардерът е допуснал в Twitter и им е дал „неограничен“ достъп, както самият той го определя.

Хора, разстроени от решенията, критикуваха служителите на Twitter, които са били ангажирани с тях.

„Сегашните атаки срещу бившите ми колеги може да са опасни и не решават нищо“, посочва Дорси. „Ако искате да обвинявате, насочете се към мен и моите действия, или липсата на такива“.  

Дорси защити продажбата на Twitter на Мъск, като каза, че свалянето на компанията от борсата е дало шанс за „свеж рестарт“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 14.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още