IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter спира профилите, следящи хора в реално време

В този списък попада и профил, който следи частния самолет на Илон Мъск

12:59 | 15.12.22 г.
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Социалната мрежа Twitter обяви, че ще спре профилите, чиято цел е да споделят местоположението на различни хора в реално време, след като един по-конкретен акаунт придоби популярност с това, че следи частния самолет на Илон Мъск, новия собственик на Twitter, пише Wall Street Journal.

Съобщение за акаунта @ElonJet, управляван от студента в Университета на Централна Флорида Джак Суини, гласи, че профилът е спрян заради нарушаване на правилата на Twitter. Акаунтът имаше около 500 хил. последователи.

„Е, изглежда, че @ElonJet е спрян“, казва Суини в туит в личния си профил, преди и той да бъде спрян. Twitter също така блокира няколко други акаунта, които той управлява и които проследяват полетите на публични личности.

Мъск, от своя страна, заяви, че публикуването на местоположението на някой в реално време нарушава политиката на Twitter, но публикуването на такива данни със закъснение е позволено.

По-късно той посочи, че семейството му е било застрашено и каза, че продължава да работи по въпроса. Мъск също така написа, че Twitter ще блокира акаунти, които публикуват връзки към сайтове с информация за местоположението в реално време.

Суини не е отговорил веднага на запитването за коментар.

Акаунтът @ElonJet се завърна в Twitter късно снощи и поиска повече яснота от Мъск колко дълго трябва да бъде забавено пускането на информация. По-късно профилът отново беше спрян.

Twitter обнови насоките на уебсайта си за споделянето на информация за локация на живо.

„Ако акаунтът ви е посветен на споделянето на нечие местоположение в реално време, профилът ви автоматично ще бъде спрян“, гласят насоките.

Компанията допълнително разкри политиките си в поредица от туитове, казвайки на потребителите, че все още могат да споделят собственото си местоположение на живо, но не могат да споделят локацията на други в същия ден. Компанията твърди, че информация, свързана с публично събитие като концерт, няма да нарушава политиките ѝ.

Twitter не е отговорила на запитването за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:59 | 15.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още