IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск търси нови инвеститори за Twitter

Компанията ще възстановява спрени преди профили в следващите 30 дни

10:07 | 17.12.22 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Илон Мъск търси нови инвеститори за Twitter Inc. на цена от 54,20 долара за акция - същата цена, която плати, когато направи компанията частна за 44 млрд. долара през октомври и започна спорните промени в нея.

Управляващият директор на семейния офис на милиардера Джаред Бирчал се свързва с потенциални инвеститори, съобщава новинарският сайт Semafor, цитиран от Bloomberg.

Рос Гърбър, който управлява Gerber Kawasaki Wealth and Investment Management и участва в по-ранното изкупуване на Twitter,потвърждава информацията.

Опитът за набиране на средства идва след силното напрежение заради съкращенията, които Мъск започна, промените в дългогодишни политики на компанията и възстановяването на забранени преди профили.

Мъск, който също управлява Tesla Inc. и SpaceX, признава, че е платил твърде много за Twitter, но е изразявал увереност в перспективите пред компанията в дългосрочен план.

Документ за представяне на компанията, в който се обявява новата инвестиционна възможност, я описва като „последващо предлагане на обикновени акции на първоначалната цена и условия, насочено към затваряне в края на годината“, според Semafor. Този ход следва „многобройни“ заявки за инвестиране в Twitter, казва се в документа.

Гербер посочва, че планира да се консултира със своите клиенти, много от които имат големи позиции в Tesla, за да прецени техния интерес към предложението на Twitter.

Мъск се съгласи да придобие Twitter през април, но след това прекара месеци в неуспешни опити да излезе от сделката. Той продаде акции на Tesla, за да финансира сделката, и това натежа на акциите, които поевтиняват с 57% тази година. Към тази седмица Мъск се раздели с акции на Tesla за почти 40 млрд. долара.

Илон Мъск междувременно обяви, че Twitter започва да възстановява акаунти, спрени за нарушаване на правилата на платформата. Възстановяването ще продължи през следващите 30 дни.

Мотивът за възстановяването, според компанията, е, че има идентифицирани политики, при които постоянното спиране е „непропорционално“ действие за нарушаване на правилата.

Възстановените акаунти ще трябва да спазват правилата на компанията. Постоянно спиране на акаунти ще се прилага при сериозни нарушения. Такива акаунти са тези на журналисти, които са споделяли местоположението на Мъск, потвърждава той в туит.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:07 | 17.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още