IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Insider: Twitter планира още съкращения

Работната сила на компанията ще намалее до под 2000 души

10:55 | 19.01.23 г.
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американският технологичен гигант Twitter планира да съкрати 50 служители в продуктовото си подразделение на своята социална мрежа в следващите седмици, обяви уебсайтът Insider, позовавайки се на двама свои източници, запознати с въпроса.

Съкращенията се случват шест седмици, след като лидерът Илон Мъск каза на служителите, че повече няма да има още освобождавания на служители. Ходът може да намали работната сила на компанията до под 2000 души, допълва Insider, цитиран от Ройтерс.

Twitter не е отговорила веднага на запитването на информационната агенция за коментар по въпроса.

Мъск пое контрол над Twitter през октомври и бързо се насочи към редица продуктови и организационни промени в организацията. Компанията пусна своята програма Twitter Blue като платена услуга и също така съкрати около 50 на сто от служителите.

През ноември Мъск каза, че Twitter е изправен пред „огромен спад на приходите“, тъй като рекламодателите започнаха да се отдръпват от платформата.

Приходите на Twitter за четвъртото тримесечие са спаднали с около 35% до 1,025 млрд. долара, разкри главен директор, отговарящ за дигиталната реклама, по време на среща със служители. Това написа по-рано изданието The Information.

Съкращенията на служители, които включват и хора, работещи в подразделението за модерация на съдържанието, предизвикаха опасения за нарастване на речта на омразата в платформата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:50 | 19.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още