IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск е наложил промяна в алгоритъма на Twitter, за да увеличи видимостта на туитовете си?

Твърди се, че милиардерът е бил недоволен от броя на прегледите на съобщението му за Суперкупата

12:38 | 15.02.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images
Снимка: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Илон Мъск е накарал програмистите на Twitter Inc. да работят до късно в неделя, за да променят алгоритъма на социалната мрежа и да дадат приоритет на неговите туитове, което е довело до тяхното пренасищане в каналите на потребителите в понеделник, показва разследване на Platformer, цитирано от Bloomberg. 

Твърди се, че милиардерът, собственик на Twitter, е бил недоволен от броя на прегледите на съобщението му за Суперкупата. В резултат на искането му Twitter е изключил туитовете на Мъск от филтрите, предназначени да подобрят качеството на времевите линии на потребителите, твърди Platformer, и изкуствено ги е увеличил 1000 пъти. Потребителите в Twitter се оплакаха, че са видели изобилие от мемета на Мъск в деня след спортното събитие. 

Посланието на Мъск в подкрепа на „Филаделфия Ийгълс" в неделя е генерирало значително по-малък интерес от това на президента на САЩ Джо Байдън, който изрази подобно мнение. Собственикът на компанията все повече се фокусира върху - и е разочарован от - броя на личните ангажирания, които през последните седмици спадат, се казва в материала на Platformer. Мъск има близо 129 млн. последователи, докато акаунтът на Байдън има 37 милиона.

Преди да свали Twitter от борсата в сделка на стойност 44 млрд. долара през октомври, главният изпълнителен директор на Tesla Inc. споменаваше често за желанието си да я направи равнопоставена и да премахне „пристрастията в системата“.

Twitter не е коментирала темата пред агенцията. След публикуването на доклада Мъск обилно писа за Twitter и неговата функционалност, но не конкретно по темата.

По-рано той пусна в Twitter меме, което предполагаше, че туитовете му ще бъдат подавани насила на потребителите на Twitter. Той също така заяви, че компанията прави корекции в алгоритъма си. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:44 | 15.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
0pk
преди 1 година
Ужс, как е могъл да направи такова нещо!?! Най-честният съд във вселената да се задейства и да му ограничат достъпа до туитър незабавно! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още