IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сериозен срив при Twitter след пускането на нова услуга 

Платформата не е работила за мнозина в продължение на часове, след като пусна нов продукт за абонатите на Twitter Blue в САЩ

14:10 | 09.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

През нощта срещу четвъртък в Twitter имаше смущения за потребителите. Платформата в момента „не работи според очакванията" за някои потребители, съобщи услугата за кратки съобщения чрез официалния си канал за поддръжка и се извини за обстоятелствата. „Работим върху решение“. 

Според уебсайта за докладване на интернет смущения Downdetector съобщенията за проблеми са достигнали своя пик късно вечерта в сряда българско време. След това броят на жалбите отново значително намалява. Потребителите са се оплаквали, че не могат да публикуват туитове, защото са достигнали „дневния лимит" от 2400 публикации - въпреки че много от засегнатите все още дори не са били публикували туитове в сряда, съобщава Guardian.

Други потребители заявяват, че не могат да следват нови акаунти или да достъпят личните си съобщения. Приложението Tweetdeck на Twitter, което е предназначено за професионални потребители, е получавало много оплаквания за проблеми с влизането в системата.

Прекъсването се случи само няколко часа, след като Twitter пусна нов продукт за абонатите на Twitter Blue в САЩ. Потребителите, които използват платената услуга, вече могат да изпращат туитове с дължина до 4000 знака, а не само 280.

Милиардерът Илон Мъск купи Twitter миналата есен, като натовари услугата с дългове за милиарди долари. В същото време приходите от реклама са намалели, отчасти защото много рекламодатели се отдръпват от платформата заради десния завой при Мъск. Оттогава критиците се опасяват от по-нататъшна радикализация на интернет платформата и от възможността смяната на собствеността да доведе в дългосрочен план до повече необуздани послания на омразата, агитация и дезинформация. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 09.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още