IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter се срина за втори път за седмица 

Илон Мъск нарече платформата „крехка"

09:47 | 07.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Американската микроблогинг услуга Twitter Inc. се възстановява от второто си прекъсване в рамките на по-малко от седмица, след като „вътрешна промяна" накара потребителите да получават съобщения за грешка при кликване върху връзки в туитове. 

„Възможно е някои части на Twitter да не работят както се очаква в момента", пише в съобщение на акаунта за поддръжка на Twitter в сайта на социалната медия. „Направихме вътрешна промяна, която имаше някои непредвидени последици“. По-малко от час по-късно компанията написа в Twitter, че „нещата вече трябва да работят нормално", предава Bloomberg. 

Собственикът на Twitter Илон Мъск, който купи социалната мрежа в края на миналата година за 44 млрд. долара и впоследствие съкрати повече от половината персонал, написа по време на прекъсването, че платформата е „крехка".

Според Downdetector, който следи за прекъсвания на уебсайтове и услуги, повече от 10 хил. души са съобщили за проблеми с мрежата в разгара на срива. TweetDeck, платформата на компанията за наблюдение и изпращане на публикации, също не е работила за много хора. 

Базираният в Сан Франциско Twitter, който разпусна екипа си за комуникации след покупката на Мъск, не е отговорил веднага на изпратената по имейл молба за коментар на Bloomberg. 

През миналата седмица потребителите на Twitter имаха проблеми със зареждането на част от новинарските си емисии. Някои от тях получиха съобщение „Добре дошли в Twitter" вместо обичайната си емисия в раздела „Следван(а)", докато разделът „За теб" се е зареждал нормално.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:47 | 07.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още