IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter съкращава още работни места, за да намали разходите

Сред освободените има инженери, продуктови специалисти и основатели на придобити от компанията стартъпи

08:57 | 27.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Късно в събота Twitter Inc. уволни още работници в рамките на нова вълна от съкращения, целящи да намалят разходите на компанията за социални мрежи, която вече е собственост на Илон Мъск, предава Bloomberg. 

Според запознати съкращенията засягат служители от различни екипи на компанията, включително инженерни и продуктови специалисти. Някои служители са научили, че са съкратени чрез имейл късно в събота, а други написаха в Twitter, че са научили, че са уволнени, когато вече не са могли да влязат във вътрешната система.

Не е ясно колко точно служители са били засегнати, макар че според източниците става въпрос за десетки. По-рано The Information съобщи, че са били освободени повече от 50 души. Twitter не е отговорил на искането за коментар от Bloomberg News извън обичайното работно време.

Няколко основатели на стартъпи, които се присъединиха към Twitter чрез придобивания през последните няколко години, съобщиха в неделя в социалната мрежа, че също са били съкратени, включително основател на стартъпа за информационни бюлетини Revue и на фирмата за дизайн Ueno. Преди това Twitter се опитваше да избягва съкращения на основатели, за да не се налага да ускорява придобиването на по-големи права върху акции, твърдят запознати със случващото се.

През миналата година Мъск премахна около 3700 работни места в Twitter, или половината от работната сила на компанията, в опит да намали разходите след придобиването ѝ за 44 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:58 | 27.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още