IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter ще започне да премахва старите отметки на потвърдените някога акаунти

Компанията планира да започне процеса на 1 април

12:36 | 24.03.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Twitter ще започне да премахва т.нар. „наследени“ отметки за потвърдени акаунти от следващата седмица, тъй като работи по модел, при който само платените абонати и членовете на одобрени организации имат този статус, пише Bloomberg.

Компанията ще се заеме със задачата от 1 април, обяви в туит базираната в Сан Франциско платформа. Това е една от първите промени в политиката на гиганта, направени от новия собственик Илон Мъск, който описа досегашната програма като „опорочена“, малко след като пое управлението в края на миналата година. Милиардерът смени мнението си за няколко промени в социалната мрежа, но остава непоколебим в желанието си да премахне старата система за верификация.

Twitter превърна синята отметка за потвърждение в основна характеристика на своето абонаментно предложение Twitter Blue, което Мъск започна да предлага на цена от 8 долара на месец, а сега промотира като най-добрия начин едновременно да се насладите и да подобрите услугата.

Проблемът на Twitter с ботовете също ще бъде решен чрез повече плащащи абонати, твърди Мъск. Плащащите за Blue получават по-висок приоритет при отговори и търсения, което помага в борбата със спама и измамите, казва компанията. Освен това получават наполовина по-малко реклами и могат да редактират публикациите си.

Сред хората, отбелязани като проверени, без да плащат абонамент, попадат много публични личности и журналисти. През годините преди Мъск тази система помагаше да се потвърди автентичността на изявления и информация от тези профили и направи Twitter по-доверен източник на новини.

Антипатията на Мъск към старата система често е свързвана с неговото пренебрежение към представителите на медиите, които досега бяха най-активните проверени потребители на Twitter.

Този месец той настрои имейл адреса на Twitter press@twitter.com да отговаря автоматично с емотикони, след като до голяма степен игнорираше запитванията от журналисти през предходните месеци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:37 | 24.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още