IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Instagram подготвя клонинг на Twitter 

Междувременно приложението за снимки претърпя кратък срив в САЩ 

07:47 | 22.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Instagram планира да пусне текстово приложение, което да се конкурира с Twitter. Според запознати в момента компанията тества идеята за проекта с известни личности и инфлуенсъри. Според един от източниците на Bloomberg Instagram води дискусии с избрани създатели от месеци, въпреки че никой от тях не е имал достъп до пълната версия на приложението. 

Приложението, което ще бъде отделно от Instagram, но ще позволява на хората да свързват акаунти, може да дебютира още през юни, твърди Лия Хаберман, която преподава социален и инфлуенсър маркетинг в Калифорнийския университет и публикува скрийншот на ранно описание на приложението. В крайна сметка то може да бъде съвместимо с други конкурентни на Twitter приложения, включително Mastodon, става още ясно от скрийншота на Хаберман.

Instagram, собственост на Meta Platforms Inc., не е коментирала веднага темата пред агенцията. Хаотичното поглъщане на Twitter от страна на Илон Мъск накара някои потребители да потърсят алтернативи и създаде възможност за отваряне на пазара.

„Исторически погледнато, знаем, че Meta обича да прави проби и да пресъздава функции от други приложения и инструменти на трети страни въз основа на това, което очаква да бъде популярно сред нейните потребители", каза Хаберман. Тя отбеляза, че Мъск е говорил за превръщането на Twitter в „приложение за всичко", с много функции освен информационните публикации. „Въз основа на опита на Meta, който заимства от други платформи, е много по-вероятно те да стигнат дотам първи, като консолидират всички тези преживявания, които изграждат“. 

Базираният в Мумбай новинарски сайт Moneycontrol.com съобщи, че Meta проучва планове за текстово приложение през март, като заяви, че проектът има вътрешнофирмено кодово име P92. Други съобщиха за кодовото име Barcelona.

Акциите на Meta завършиха петъчната сесия със спад от 0,5% на 245,64 долара, но са поскъпналиповече от два пъти тази година.

междувременно Instagram изглежда е претърпяла срив в неделя вечерта в САЩ, като десетки хиляди потребители съобщиха, че нямат достъп до услугата. Проблемите, за които съобщават потребителите, започнаха да се увеличават около 18:00 ч. нюйоркско време, като достигнаха връхна точка от над 185 000 съобщения около час по-късно според сайта за проследяване на сривоветеDowndetector. Скоро след това броят на съобщенията започва постоянно да намалява и изглежда, че услугата отново е онлайн. Това е второто широко разпространено прекъсване в рамките на малко повече от два месеца.

„По-рано днес технически проблем причини на някои хора проблеми с достъпа до Instagram. Разрешихме проблема възможно най-бързо за всички, които бяха засегнати, и съжаляваме за всички смущения, които това е причинило", заяви говорител на Meta. Instagram използва същия език, за да опише прекъсването си през март.

Instagram има над 2 милиарда потребители месечно и е дом на някои от ключовите инициативи за растеж на Meta, като например продукта Reels, конкурент на TikTok в областта на кратките видеоклипове. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:48 | 22.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още