IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

YouTube ще пусне първия си официален видеоканал за пазаруване – в Южна Корея

Пазарът за онлайн търговия на живо в страната се очаква да нарасне до 7,7 млрд. долара тази година

09:06 | 21.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Photographer: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Photographer: Gabby Jones/Bloomberg

YouTube ще пусне първия си официален канал за пазаруване в Южна Корея на 30 юни, съобщи в сряда информационна агенция Yonhap.

Южна Корея вече има процъфтяващ бизнес за търговия чрез стрийминг на живо, ръководен от технологичния гигант Naver, което я прави основен тестови пазар за компанията, собственост на Alphabet, и опита ѝ да стане „по-достъпна за пазаруване".

Новият канал ще работи на корейски език и ще стартира като 90-дневен проект. В началото той ще предоставя платформа с видео на живо за търговия на компаниите и планира да излъчва на живо съдържание за пазаруване от около 30 марки, съобщиха Yonhap и други корейски медии, като се позоваха на запознати с въпроса.

Това е първият официален канал за пазаруване на YouTube в която и да е страна, съобщи Yonhap.

„Възможно е от време на време да експериментираме с различни функции на YouTube Shopping", казва пред Ройтерс говорител на YouTube, без да уточнява подробности.

На фона на факта, че приходите от реклама на YouTube са засегнати от намаляването на разходите на рекламодателите и конкуренцията на платформи като TikTok, главният оперативен директор на Google Филип Шиндлер заяви през февруари, че има „голям потенциал в улесняването на хората да пазаруват от създателите, марките и съдържанието, което обичат".

Акциите на Naver се обезцениха с 4% в сряда сутринта, а тези на търговеца на дребно Lotte Shopping са надолу с 3,3% при 0,5% спад на по-широкия пазар.

Пазарът за онлайн търговия на живо в Южна Корея се очаква да нарасне до 10 трлн. вона (7,7 млрд. долара) тази година от 2,8 трлн. вона през 2021 г., като понастоящем Naver държи около 60% пазарен дял според Kyobo Securities.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:06 | 21.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още