IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Meta подготвя конкурент на Twitter

Услугата ще носи името Thread и ще се появи още тази седмица

10:01 | 04.07.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американският интернет гигант Meta Platforms планира да пусне микроблогинг приложение, наречено Threads. Това става ясно само няколко дни, след като собственикът Илон Мъск обяви поставянето на временен таван върху това колко публикации потребителите могат да четат в услугата, предава Ройтерс.

Threads, базирано на текст приложение на Instagram, се очаква да бъде пуснато в четвъртък. То ще позволи на потребителите да следват акаунти, на които вече са последователи в платформата за снимки и видеа, като запазят същото потребителско име, показва информация в магазина за приложения на Apple App Store.

Пускането на услугата се случва, след като Twitter обяви редица ограничения в своето приложение, включително нуждата от верифициран профил, за да се ползва TweetDeck.

Скорошните новини от Мъск за адресиране на проблема със събирането на данни предизвикаха остра реакция от потребители на Twitter и от рекламни експерти. Те твърдят, че случващото се ще повлияе зле на имиджа на новия главен изпълнителен директор Линда Якарино, която пое поста миналия месец.

Meta не е отговорила веднага на запитванията за коментар, изпратени ѝ от Ройтерс, включително дали ще има подобна премиера на услугата в Google Play Store.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:08 | 04.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още