IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LinkedIn се сбогува с още служители

Компанията взема решението на фона на забавянето на растежа на приходите си

10:01 | 17.10.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

LinkedIn на Microsoft обяви, че ще съкрати 668 служители от своите инженерни, финансови екипи и тези за подбор в рамките на втория кръг от премахване на работни места за тази година за социалната мрежа за специалисти. Решението е взето на фона на забавящия се растеж на приходите, предава Ройтерс.

Съкращенията, които засягат повече от 3% от 20-те хил. служители на компанията, прибавят към десетките хиляди загуби на работни места в технологичния сектор тази година заради несигурните икономически перспективи.

„Докато адаптираме нашите организационни структури и рационализираме вземането на решения, продължаваме да инвестираме в стратегически приоритети за нашето бъдеще и да гарантираме, че ще продължим да предоставяме стойност на нашите членове и клиенти“, пише LinkedIn в блога си.

Технологичният сектор е съкратил 141 516 служители през първата половина на годината в сравнение с 6000 година по-рано, сочат данни на Challenger, Gray & Christmas.

LinkedIn генерира средства от продажбата на реклами и от абонаменти за специалисти за набиране на персонал и продажби, които използват мрежата, за да открият подходящи кандидати за работа.

През четвъртото тримесечие на фискалната 2023 г. приходите на LinkedIn се увеличиха с 5% на годишна база в сравнение с 10% през предходното тримесечие.

Microsoft посочва забавянето на процеса по наемане на служители, както и спада на разходите на компаниите за реклама, като основни предизвикателства пред LinkedIn, въпреки че социалната мрежа продължава да привлича нови членове към своята общност от 950 млн. души.

През май LinkedIn реши да съкрати 716 работни места в екипите за продажби, операции и поддръжка, за да рационализира своите дейности, така че да може в организацията да се вземат по-бързи решения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:02 | 17.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още