IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И LinkedIn съкращава още работни места

Социалната мрежа за професионалисти се отказва от китайската си услуга InCareers

10:14 | 09.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Jason Alden/Bloomberg
Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Социалната мрежа LinkedIn на Microsoft планира да съкрати 716 работни места, предава Ройтерс. 

„Тъй като пазарът и търсенето от страна на клиентите се колебаят все повече и ние се стремим да обслужваме по-ефективно нововъзникващите и разрастващите се пазари, разширяваме използването на доставчици на услуги", пише ръководителят на LinkedIn Райън Рослански в писмо до служителите в понеделник.

„Освен това съкращаваме смени, намаляваме управленските позиции и разширяваме отговорностите, за да вземаме решения по-бързо". По думите му засегнати ще са екипите по продажбите, операциите и поддръжката. В замяна на това рационализирането на компанията ще създаде 250 нови работни места.

Говорител на мрежата, която е фокусирана предимно върху работещи професионалисти, заяви, че служителите, засегнати от съкращенията, могат да кандидатстват за тези нови работни места.

Успоредно с това до 9 август ще бъде спряна дейността на услугата за намиране на работни места InCareers в Китай поради „силната конкуренция и трудната макроикономическа среда", каза той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 09.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още