IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Meta пусна функции с изкуствен интелект за монтиране на видеа

Компанията залага все повече на технологията

16:30 | 17.11.23 г.
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Meta Platforms пусна две нови базирани на изкуствен интелект (AI) функции за редактиране на видео, които могат да се използват за публикации в Instagram или Facebook, предава Ройтерс.

Първата функция се нарича Emu Video и генерира видеоклипове с дължина четири секунди, като приема заявки от потребителите с надпис, снимка или друго изображение, съчетани с описание. Другата е известна като Emu Edit и позволява на потребителите по-лесно да променят или монтират видеа чрез текстова подкана.

Новите инструменти показват напредък за модела Emu, който генерира изображения в отговор на текстови заявки.

Emu показва възможности на технологията за генеративен AI и някои инструменти за редактиране на изображения за Instagram, които позволяват на човек да направи снимка или да промени визуалния ѝ стил или фон.

През последната една година бизнесът се насочи към зараждащия се пазар на генеративен изкуствен интелект предвид новите възможности и усъвършенстването на бизнес процесите, откакто ChatGPT на OpenAI се появи в края на миналата година.

Meta Platforms прави бързи стъпки във вселената на изкуствения интелект и това се превърна в една от приоритетните ѝ сфери, като се конкурира с други играчи от ранга на Microsoft, Google и Amazon.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 17.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още