IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българската Push Marketplace очаква 100 хил. потребители до края на годината

Предстои „социалният пазар“ да стартира нов инвестиционен рунд в началото на 2024 г.

21:37 | 04.12.23 г.
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Компанията Push Marketplace очаква да достигне 100 хил. потребители до края на годината, а в началото на 2024 г. да отвори нов seed рунд, разкри съоснователят на Push Marketplace Илиан Коджахристов в предаването UpDate на Bloomberg TV Bulgaria.

Push Marketplace, която член на BESCO, представлява „социален пазар“. Това, което я отличава от другите такива платформи, е фактът, че в нея потребителите имат възможността да общуват един с друг, каза Коджахристов. Те имат профил и последователи, което кара приложението да наподобява повече социална мрежа, обясни той.

Стремежът на компанията е през 2024 г. да достигне 200 хил. потребители, като планира да въведе нови функционалности и да излезе на други пазари.

„Прицелваме се основно към тези пазари, които са около нас, тъй като нашата мисия и визия винаги е била да направим един общ marketplace за държавите на Балканския полуостров“, каза Коджахристов.

Платформата, която предлага както нови стоки, така и артикули втора ръка, се насочва предимно към младите хора и цели да създаде продукт, удобен за тях, разказа съоснователят ѝ. Това, което отличава Push Marketplace от другите играчи на пазара, е както социалният елемент, който умело интегрира в приложението, така и това, че е създала общност, от която младите искат да бъдат част и където могат да намерят разнообразни продукти. Това служи и като успешна маркетинг стратегия, тъй като кара хората да говорят повече за платформата, да споделят за нея, обясни още той.

По думите на Коджахристов компанията е постигнала всичко това с капитал от 180 хил. лв.

На въпроса как гледа на идеята един ден да продаде компанията на по-голям играч на пазара, Коджахристов коментира, че екипът не възприема това като нещо невъзможно. 

Целия коментар гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването UpDate може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 09.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още