IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бразилската първа дама ще съди социалната мрежа на Илон Мъск

Причина за това е хакерски пробив в акаунта ѝ

19:30 | 19.12.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Първата дама на Бразилия Росанджела Лула да Силва заяви, че ще съди социалната мрежа на Илон Мъск X, преди известна като Twitter, след като акаунтът ѝ беше хакнат миналата седмица, предава Ройтерс.

Предполагаемият хакер е влязъл в профила на 11 декември и е публикувал няколко съобщения, включително обиди срещу първата дама и президента Луис Игнасио Лула да Силва, както и мизогинистични обиди.

„Все още не знам дали трябва да ги съдя в САЩ или в Бразилия, но ще ги съдя“, коментира Лула да Силва.

Тя също така призова Бразилия да регулира социалните мрежи, като каза, че те ще трябва да носят отговорност за действията на своите потребители. Освен това смята, че е нужна регулация на социалните мрежи в световен мащаб, но изрази загриженост относно сложността на проблема.

„Предизвикателство е да разберем как можем да се справим с това, без да налагаме центура“, коментира лидерът на левицата. „Знам, че Европейският съюз вече наложи известни регулации. Ще трябва да следим много внимателно какво правят Съединените щати, както и какво прави Китай“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:09 | 19.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още