IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви са новите разкрития около бъдещата стрийминг услуга на Disney?

Погледите са насочени към маркетинговия директор на компанията Рики Строс, отговарящ за разработката на платформата, която ще конкурира Netflix

22:26 | 06.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<i>Снимка: Ройтерс</i></p>

Снимка: Ройтерс

Отделени са и 45 млн. долара за създаването на филма „Провалът на Тими“, базиран на едноименния бестселър за детектив Том Макарти.

Строс ще трябва да използва и други водещи режисьори, сценаристи и филмови звезди, за да допълни стартовото съдържание на услугата във време, в което компании като Apple, Amazon и Netflix владеят пазара.

„Предоставяме голяма възможност на разказвачите извън нашата компания да се включат в тази инициатива“, казва Строс, като добавя: „Вярвам, че това е бъдещето, заради което исках тази работа“.

Сега, когато Disney получи одобрение от акционерите и американското Министерство на правосъдието да закупи активите на 21st Century Fox за 71,3 млрд. долара, няма по-важен проект за главния изпълнителен директор на компанията Робърт Айгър от стрийминг платформата. 

Насочвайки се към семействата, услугата ще се присъедини към ESPN+ - новата спортна стрийминг платформа на компанията, както и Hulu, която ще се озове в ръцете на Disney като част от сделката с Fox.

“Това е изключително важна стратегическа промяна за нас“, смята Айгър, когато обяви, че се работи върху предстоящата стрийминг услуга през миналата година.

За да направи услугата възможно най-стабилна, компанията ще позволи на сделката с Netflix да изтече. Започвайки с „Капитан Марвъл“ през март, всички филми, които Walt Disney Studios пуска в кината ще се „влеят“ в платформата на Disney вместо в тази на Netflix.

Програми като National Geographic, която принадлежи на Fox, вероятно също ще бъдат добавени към стрийминг платформата, информира още CNBC.

Строс отказа да обсъжда оригиналните сериали и филми отвъд тези, които вече се обявени.

Най-малко девет филма са в процес на работа или пред завършване, като бюджетите им варират между 20 и 60 млн. долара. Disney ще направи римейкове на мюзикъли като „Лейди и скитника“ (1955 г.) и „Меч в камъка“ (1963 г.).

Повечето от сериалите ще струват между 25 и 35 млн. долара (за сезон). В процес на разработване са сериали по филми на Disney като "Училищен мюзикъл“ и „Таласъми ООД“.

Услугата ще бъде подкрепена и от редица филми и сериали от дългогодишния архив на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още