IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Представител на Bloomberg Beta със специална роля в "Дръзките"

Партньорът в инвестиционния фонд Джеймс Чам ще сподели безценния си опит

14:16 | 25.07.22 г.
<p>
	<em>Илюстрация: Investor Media Group</em></p>

Илюстрация: Investor Media Group

Инвеститорът и партньор на фонда за рисков капитал на ранен етап Bloomberg Beta с управление от 375 млн. долара Джеймс Чам ще има специална роля в първото в България телевизионно стартъп състезание „Дръзките“. Той ще бъде част от менторския екип на проекта, който Bloomberg TV Bulgaria продуцира и излъчва, където ще сподели своя опит и ще мотивира стартиращи компании да усъвършенстват предприемаческите си идеи за един по-добър свят. 

Кандидатстването за участие в „Дръзките“ вече започна. До 14 август представители на стартъпи могат да кандидатстват на страницата на проекта

Bloomberg Beta с управление от 375 млн. долара е първият фонд за рисков капитал, фокусиран върху инвестирането в бъдещето на работата и изкуствения интелект. Компанията е подкрепена от Bloomberg L.P. – глобален лидер в бизнеса и финансовите данни, новини и възприятия. Той се превръща в основно вдъхновение за създаването на Bloomberg Beta, като отличен пример за изграждането и развиването на успешна стартираща компания — основан на мощна идея, носеща прозрачност на пазарите, постигаща глобален мащаб, със силна и отворена култура, която приема технологиите, водена от своите основатели от десетилетия.

Джеймс Чам е партньор в Bloomberg Beta, където се фокусира върху инвестиции в компании, ориентирани върху прилагането на машинен интелект в полза на бизнеса и обществото. Преди това е директор на Trinity Ventures с над 5 години опит в инвестирането в потребителски услуги, електронна търговия, социални медии и цифрови медийни компании. Преди Trinity Ventures Джеймс е бил вицепрезидент в Bessemer Venture Partners, където изиграва ключова роля в осем нови инвестиции в потребителски интернет услуги, сигурност и дигитални медийни сектори, заедно с редица първоначални инвестиции. По-рано той създава уеб приложения за стартиращи компании като директор на Zefer и разработва ИТ системи за компании от Fortune 500.

По време на телевизионното стартъп състезание „Дръзките“, което ще бъде излъчено ексклузивно по Bloomberg TV Bulgaria, представителят на фонда Bloomberg Beta ще сподели богатия си опит. Като част от менторският отбор на проекта, Джеймс Чам ще вдъхнови и помогне на отличените стартиращи компании от „Дръзките“ да подобрят своята иновативна бизнес идея.  

Крайният срок за кандидатстване за участие в телевизионното стартъп състезание „Дръзките“ е 14 август, а уникалният за българския ефир формат предстои да изненада зрителите през новия тв сезон тази есен. Повече информация за проекта може да откриете на специалния сайт.  

Oсновни партньори на „Дръзките“ са Българо-американска кредитна банкаEY Bulgaria и IMPETUS Capital. Проектът се осъществява с подкрепата на Българска Банка за Развитие (ББР)SeedBlink, Morningside Hill Capital Management, Vitosha VENTURE PARTNERS, NV3 Fund и Innovation Capital.

Консултант по проекта е „СОФИЯ ФИЛМ“ ООД. Институционални партньори на „Дръзките“ са Българската стартъп асоциация (BESCO), Endeavor, Junior Achievement Bulgaria, Британско-българската бизнес асоциация (БББА), Startup Factory, Sofia Tech Park, Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA), GoStartups, CEED Bulgaria и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Rabota.bg. Money.bg, Webcafe.bg, „Мениджър Нюз“ и Stolica.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още