IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вдъхновяващи ментори ще напътстват участниците в „Дръзките“

Представители на стартиращи компании могат да кандидатстват за участие в проекта на Bloomberg TV Bulgaria до 14 август

14:30 | 20.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Успешни предприемачи и големи имена от инвестиционната и финансовата общност у нас ще бъдат част от вдъхновяващия менторски екип в първото телевизионно стартъп състезание „Дръзките“, което Bloomberg TV Bulgaria организира. До 14 август представители на смели, дръзки и перспективни стартиращи компании могат да кандидатстват за участие в проекта

21 стартиращи компании от всички кандидатствали ще имат възможността да се включат в поредицата и да представят продуктите и услугите си както пред едни от най-авторитетните ментори в сектора, така и пред широката бизнес общност, потенциални партньори и инвеститори. Всички участници в проекта ще получат възможност да доразвият и защитят своята иновативна бизнес идея, докато се състезават за място на финала.

Специална роля в „Дръзките“ ще има прецизно селектиран менторски екип в лицето на утвърдени представители от стартъп общността, финансовата и инвестиционната общност. Те ще имат задачата да окуражат и мотивират избраните стартиращи компании да развият силните си предприемачески идеи за един по-добър свят. Освен да предадат богатия си опит на участниците в „Дръзките“, менторите ще им помогнат да подобрят и надградят бизнес идеите си. 

Част от селектирания менторски състав ще бъде Ангел Хаджиев, мениджър на SeedBlink за България. Зад гърба си той има над 15-годишен опит в международната индустрия за финансови услуги, фокусиран върху сливания и придобивания, набиране на капитал и реструктуриране. Преди да се присъедини към SeedBlink той е бил помощник-директор в отдела за корпоративни финанси на Делойт и фонд мениджър във Фонда за капиталови инвестиции.

С богати познания в процеса по набиране на капитал, бизнес развитие и продажби, сред менторите на „Дръзките“ ще бъде и Ангел Ангелов. Той е управляващ партньор във фонда за рисков капитал Innovation Capital и зад гърба си има над 100 сделки в компании от различни сектори в ранен етап на развитие. Структурирал е редица акселерационни програми за стартъпи от България, Европа и Азия. 

За още по-голямата мотивация и разгръщане на креативността на участниците ще се погрижи Геновева Христова, съсобственик и управляващ директор на Ligna Group. С богат опит в предприемаческата сфера, тя е председател на Български мебелен клъстер и съосновател на Missia23 – споделено пространство за хора и компании от креативния сектор. Геновева Христова е и международен експерт в развитието на клъстери в Европейския съюз, Румъния, Сърбия, Хърватска, Турция, Грузия, Украйна, Косово. Също така, тя е мотивационен лектор на специализирани събития като TED talks, ABLE Programme и др. 

Ценен опит и полезни насоки за развитие ще предаде и Диана Николаева, съдружник, който ръководи предлагането на стратегия и сделки (SaT) в EY Bulgaria, Северна Македония, Албания и Косово. Тя ръководи и функцията за Качество и управление на риска в региона на Централна, Източна и Югоизточна Европа и Централна Азия (CESA). Диана има над 28-годишен богат опит в изготвянето на бизнес оценки, корпоративното управление, сливане и придобиване на предприятия, финансов анализ и инвестиционно консултиране, преструктуриране и приватизация и предоставянето на услуги по финансов дю дилиджънс. Тя консултира публични и частни компании и прави анализ в контекста на инвестициите, приватизацията, сливанията и придобиванията от началото на 90-те години. Някои от последните ѝ проекти са свързани с авиокомпании, банкови институции, застрахователни компании и пенсионни фондове, потребителското финансиране и още много други. 

Сред менторите в първото телевизионно стартъп състезание ще бъде и Илиан Георгиев, изпълнителен директор и член на Управителния съвет на „Българо-американска кредитна банка“. Преди да се присъедини към ръководния екип, той заема мениджърски позиции като ръководител управление „Големи корпоративни клиенти“ и заместник-ръководител на управление „Корпоративно банкиране“ в Пощенска банка.

Ценни съвети ще даде и Йордан Зарев, който е партньор във фонда за рисков капитал NV3 Fund и инвестиционен мениджър в друг фонд за рисков капитал NEVEQ. Преди това е ръководител на екип в отдел за инвестиционно банкиране към Евро-Финанс, където води сделки по сливания и придобивания, преструктурирания и набиране на капитал на фондовата борса. 

С многогодишен опит и големи постижения съоснователят в IMPETUS Capital Николай Мартинов е част от менторския екип, който ще насърчава участниците в „Дръзките“. Той започва професионалната си кариера като стоков брокер на Софийска стокова борса. Придобива брокерска правоспособност на Софийска Фондова Борса, а по-късно придобива от Комисията по ценни книжа и фондова борса лиценз като брокер на ценни книжа. Като ръководител на отдела за инвестиране в български акции на Карол АД, въвежда за пръв път в България електронна система за борсово търгуване (COBOS) и сключва над 92 хил. сделки за над 300 млн. лева на Българска Фондова Борса. 

Насоки за развитието на стартиращите компании и правилните стъпки при инвестирането ще даде Стоян Недин – сериен предприемач и инвеститор. Настоящата му роля във Vitosha VENTURE PARTNERS включва инвестиционен анализ и подпомагане на български стартъпи по пътя им към растеж. Стоян е изпълнителен директор на софтуерната компания Nextpur и съосновател на платформата за стрийминг Fanstream.bg. Бил е партньор в инвестиционното дружество Терес Кепитъл, както и в други български стартъп компании. 

Част от вдъхновяващия менторски състав на „Дръзките“ ще бъде и Павел Велков, управляващ партньор във фонда за рисково инвестиране Morningside Hill Capital Management. Той има повече от 15 години опит в сферата на инвестициите. Професионалният му път минава през инвестиционни компании в България, Нигерия и САЩ. Сред тях са Secura Investments, Tortus Capital Management и Totem Point Capital Management.

Bloomberg TV Bulgaria организира първото телевизионно стартъп състезание „Дръзките“ в унисон с мисията си да е в полза на широката бизнес общност в България, включително и за будните хора, бъдещите предприемачи и всички, които не спират да търсят успеха. Чрез проекта единственият тв бизнес канал у нас прави поредна крачка към иновативните стартиращи компании и техните дръзки идеи, които могат да са посоката към едно по-успешно утре.

Oсновни партньори на „Дръзките“ са Българо-американска кредитна банкаEY Bulgaria и IMPETUS Capital. Проектът се осъществява с подкрепата на Българска Банка за Развитие (ББР)SeedBlink, Morningside Hill Capital Management, Vitosha VENTURE PARTNERS, NV3 Fund и Innovation Capital.

Консултант по проекта е „СОФИЯ ФИЛМ“ ООД. Институционални партньори на „Дръзките“ са Българската стартъп асоциация (BESCO), Endeavor, Junior Achievement Bulgaria, Британско-българската бизнес асоциация (БББА), Startup Factory, Sofia Tech Park, Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA), GoStartups, CEED Bulgaria и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Rabota.bg. Money.bg, Webcafe.bg, „Мениджър Нюз“ и Stolica.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още