IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В търсене на интернет доставчик - скоростта вече е от значение

45% от европейците са склонни да сменят доставчика си при бавна интернет връзка, показа проучване на ЕК

15:52 | 08.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
В търсене на интернет доставчик - скоростта вече е от значение

45% от европейците са склонни да сменят доставчика на услугата в търсене на по-висока скорост на интернет връзката. Това показа проучване, поръчано от Европейската комисия, посветено на използването на интернет и комуникационни услуги в ЕС.

Данните показват, че бързината на услугата вече е сред основните фактори при избор на план. Показателно на фона на тези резултати е коментарът на 40% от участвалите в анкетата, които заявяват, че не са успели да свалят приложение за своите устройства, ограничени от бавната връзка.

По-бавният интернет ограничава още гледането на видео (според 42% от анкетираните), слушане на музика (22%) и гледане на живи предавания (20%).

На този етап обаче европейците все още подбират доставчика си по цената, на която предлага услугата си.

От проучването е видно още, че малко над половината от домакинствата в общността ограничават мобилните разговори – и национални, и международни, заради високите разходи. Комисарят по информационните технологии Нели Крус определя това като недопустимо особено в „ерата на смартфоните“, когато високото качество на мобилните услуги е съществена част от ежедневието.

Изследването обаче показва намаление с 11% (от 60% на 49%) на хората, които се притесняват да звънят в мрежите на конкурентни мобилни оператори.

Проучването на ЕК се провежда ежегодно от 2006 година насам. През тази година в него са участвали почти 28 хил. души от различни социални и демографски групи в ЕС. Проучването е по метода на лични интервюта в дома на анкетираните лица, уточняват от ЕК. Данните се отнасят само за 27 страни от ЕС. Хърватия ще бъде обхваната от проучването през 2014 година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
M37Unseen
преди 10 години
Аз съм доволен от моя, а вие?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още