IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мобилното приложение Flipps привлече 2,5 млн. долара от инвеститори

Компанията предоставя удобен начин за прехвърляне на съдържание от мобилното устройство към всеки интернет свързан телевизор

12:39 | 07.05.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация: компанията</em></p>

Илюстрация: компанията

Мобилното приложение Flipps привлече 2,5 млн. долара от Earlybird Venture Capital и съществуващи инвеститори, в това число Тим Дрейпър и LAUNCHub, съобщават от компанията. Фирмата ще използва инвестицията, за да продължи да гради бързо разрастващия си бизнес в САЩ и Европа, като същевременно разширява богатата библиотека от популярно съдържание.

Flipps е удобен начин за прехвърляне на висококачествено съдържание от мобилното устройство към  всеки интернет свързан телевизор без допълнителен хардуер или настройки. Необходимо е само да се свали  безплатното мобилно приложение Flipps за iOS и Android от App Store и Google Play.

Патентованата технология на Flipps разпознава мигновено над 250 млн. интернет-свързани телевизора и е съвместима с повече от 5 000 модела на производители, като не изисква настройки, свързване на устройства, допълнителен хардуер или декодер.

Според американската Комисия за качествени проучвания телевизорът все още е най-използваната платформа за съдържание. От своя страна компанията за пазарни анализи Nielsen отбелязва, че тенденцията за търсене и потребление на онлайн съдържание през мобилни устройства продължава да се засилва, като бележи ръст от 37% за последната година.

С над 10 млн. сваляния мобилното приложение Flipps успешно адресира и двата тренда, комбинирайки богатството на телевизионното преживяване с лесното откриване на съдържание през мобилно устройство.

Приложението предлага колекция от над 100 канала в постоянно разрастваща се библиотека от лицензирано съдържание и включва популярни онлайн сериали като Back On Topps, хитови Холивудски филми, The Washington Post новини и други.

“Гледането на качествено съдържание на телевизора е станало ненужно объркващо поради необходимостта от скъпи хардуерни устройства и сложни дистанционни управления“, споделя Коста Йорданов, главен изпълнителен директор на Flipps. "С Flipps намерихме лесен и универсален начин да превърнем смартфона в магическа пръчица, прожектираща забавление на големия екран“, допълва той.

Освен в София, българската фирма има офиси и в Сан Франциско и Ню Йорк, и се ползва от подкрепата на Легендарният предприемач от Силициевата долина Тим Дрейпър, Earlybird Venture Capital, Хасан Асланоба, LAUNCHub и Teres Capital. 

Flipps е част от Източния дигитален фонд на Earlybird, който инвестира във фирми, разработващи подривни интернет потребителски, мобилни и корпоративни технологии в Турция и Централна и Източна Европа.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още