IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карл Айкан се отказва от Netflix

Заядливият инвеститор някога държеше почти девет процента от компанията

21:58 | 24.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Карл Айкан се отказва от Netflix

Нюйоркският милиардер и хедж фонд инвеститор Карл Айкан се е разделил с участието си в оператора на онлайн видео съдържание Netflix. „Днес ние продадохме последните с акции“, заяви той в Twitter. 

Заядливият инвеститор някога държеше почти девет процента от компанията, известна със сериала си "Къща от карти". Участието му се сви наполовина през 2013 г. Въпреки че в следващите  24 месеца той е можел да увеличи петкратно участието си, по-късно той определя продажбата на част от акциите като грешка, предава Bloomberg. 

От януари 2013 г. насам цената на акциите на Netflix се изстреля от почти 100 до почти 700 долара за акция. Но очевидно Айкан счита, че няма много пространство за нов ръст. Сега той предпочита да заложи на технологичния гигант Apple, който в своя туит определя въпреки високата му оценка като изгодна възможност, каквато преди години е била и Netflix.

Излизането на Айкан от компанията следва обявяването на сплит на акциите, който ще се проведе на 14-и юли. Инвеститорите ще получат по шест допълнителни акции за всеки свой дял. 

В началото на май Айкан използва телевизионното шоу Wall Street Week, за да повтори своята подкрепа за главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук, след като компанията отчете рекордни продажби на iPhone за първото тримесечие, до голяма степен благодарение на растежа в Китай.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още