IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай премахна TripAdvisor от магазините за приложения в страната

Общо 105 приложения са били свалени от властите

10:33 | 08.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Китай премахна 105 приложения, включително това на американската туристическа фирма TripAdvisor, от магазините за приложения в страната. Ходът е част от нова кампания за прочистване на въпросните магазини от приложения, които изглеждат склонни да разпространяват съдържание, свързано с порнография, проституция, залагания и насилие, предава Ройтерс.

Администрацията на киберпространството в Китай публикува на уебсайта си изявление, в което посочва, че приложенията са нарушили един или повече закони, но не разкрива подробности за конкретните провинения.

Въпреки опитите на Ройтерс да се свърже с офиса на TripAdvisor в Пекин, отговор не е получен.

Властите твърдят, че са започнали кампанията на 5 ноември в отговор на силната реакция от обществото срещу съдържание, което изглежда обидно. По думите им те ще продължат да регулират приложенията и да премахват онези, които нарушават закона.

Китай регулира особено строго киберпространството си и подобни наказания не са нещо необичайно, като нямат отношение към това дали приложенията са китайски или са дело на чуждестранни компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още