IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Qatar Telecom отделя 12 млрд. долара за инвестицията си в Maroc Telecom

Компанията се конкурира с Emirates Telecommunications Corp. за закупуването на 53% от акциите на Vivendi SA

18:16 | 27.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Qatar&nbsp;Telecom наскоро промени името си на Ooredoo.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Qatar Telecom наскоро промени името си на Ooredoo. Снимка: Ройтерс

Qatar Telecom ще отдели 12 млрд. долара за офертата си за закупуване на мажоритарен дял в Maroc Telecom SA, тъй  като компанията цели да се разшири чрез придобивания, съобщи главният изпълнителен директор на азиатския телеком Насер Марафи, предава Bloomberg.

Qatar Telecom, която наскоро промени името си на Ooredoo, планира да се съсредоточи върху закупуването на телекомуникационни оператори в чужбина, след като разшири дялово си участие в холдинги в Кувейт, Ирак и Тунис през изминалата година, каза Марафи по време на среща на Световния икономически форум в Йордания.

"Наясно сме, че не сме правили придобивания в последно време, но увеличихме дела си в нашите собствени компании", отбеляза той. "Има дружества, които ще бъдат на разположение за консолидация, и когато станат достъпни - ще ги придобием", коментира още той.

Компанията се конкурира с Emirates Telecommunications Corp. за закупуването на 53% от акциите на френската телекомуникационна компания Vivendi SA в Maroc Telecom. Холдингът има пазарна стойност от около 5,6 млрд. долара по данни от търговията в Казабланка. От Vivendi желаят да приключат продажбата до октомври, заявиха приближени до сделката през миналия месец.

"Qatar Telecom представи силна, убедителна оферта и повиши необходимото финансиране", отбеляза Марафи. "Ние все още вярваме, че имаме голям шанс да спечелим този търг", коментира още той.

Междувременно от Qatar Telecom обявиха плановете си да кандидатстват и за лиценз в Мианмар през следващия месец, тъй като това е "един от последните неразработени пазари". Насер Марафи отбеляза, че покритието в страната е едва 5%.

"Това е много добра възможност в Югоизточна Азия'', каза той, като посочи, че компанията може да си позволи подобна инвестиция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още