IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

British Airways първа в Европа разреши ползване на телефони на борда

Облекчаването на ограниченията ще донесе около 30 минути повече време за работа с устройствата

13:37 | 21.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	British Airways бе и първата авиокомпания, която разреши на пътниците си да използват мобилни телефони и други електронни устройства за разговори, съобщения или изпращане на имейли след приземяване на самолета им. <em>Снимка: компанията</em></p>

British Airways бе и първата авиокомпания, която разреши на пътниците си да използват мобилни телефони и други електронни устройства за разговори, съобщения или изпращане на имейли след приземяване на самолета им. Снимка: компанията

British Airways стана първата авиокомпания в Европа, която разреши на пътниците да държат своите електронни устройства - таблети, игрални конзоли и мобилни телефони - включени по време на целия полет.

След одобрението от страна на органите за гражданско въздухоплаване (CAA), този ход означава, че считано от 19-ти декември, гостите на British Airways ще могат да използват своите таблетни устройства, телефони и електронни четци в режим "безопасен полет" от момента, в който се качат на полета си до този, когато го напускат.

British Airways демонстрира пред органите за гражданско въздухоплаване (CAA), че промените ще са в съответствие с всички действащи правила и норми за безопасност.

„Знаем, че клиентите ни искат да използват повече своите електронни устройства и това ще бъде много добра новина за тях“, заяви капитан Ян Прингъл, мениджър полети.

„Облекчаването на ограниченията ще донесе около 30 минути повече време за лична работа с устройствата. С около 300 пътници на полетите на дълги разстояния, това би значело общо около 150 часа допълнително време за гледане, четене или за работа. Изключително сме щастливи, че сме първата авиокомпания в Европа, която ще въведе тези промени и от тях ще се възползват нашите клиенти, с полети навсякъде по света“.

По-рано тази година British Airways беше и първата авиокомпания, която разреши на пътниците си да използват мобилни телефони и други електронни устройства за разговори, съобщения или изпращане на имейли след приземяване на самолета им и дори по време на рулиране на пистата за излитане.

Това е и първата авиокомпания от Великобритания, която даде възможност на гостите си, които използват услугите им на дълги разстояния, да гледат различни развлекателни програми както на борда на самолета, така и от терминал до терминал.

В допълнение към  този дългосрочен ангажимент в посока иновации, пътниците на British Airways в бизнес класа между лондонското летище Сити и Ню Йорк вече могат и да изпращат и получават съобщения и имат достъп до безжичен интернет. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още