fallback

BlackBerry напуска постепенно руския пазар

Руските партньори на компанията спират да продават смартфони на корпоративни клиенти

10:15 | 28.02.15 г. 6

Руските партньори на BlackBerry - "Мобилни Teлесистеми" и "Вимпелком", спират да продават смартфони на корпоративни клиенти, пише "Интерфакс".

След 2 март "Вимпелком" спира да приема заявките от нови корпоративни клиенти, които искат да ползват услугите ѝ, съобщи BlackBerry Enterprise Service във връзка с предварителните планове за прекратяване на дейността на BlackBerry в Русия.

"Мобилни Teлесистеми" временно ще продължи да продава смартфони на корпоративни клиенти, но тенденцията е броят им се бъде ограничен, заяви представител на оператора.

"Настоящата икономическа ситуация в Русия влияе на действията на нашите чуждестранни партньори и принуди компанията да преразгледа сътрудничеството си с няколко доставчици", посочи представителят на "Вимпелком" Анна Айбашева. Тя не коментира на какво се дължат плановете на BlackBerry да излезе от руския пазар. "Ние сме наясно с тези планове като партньори", каза Айбашева.

"Мобилни Teлесистеми" и "Вимпелком" си сътрудничат с BlackBerry 2008 г. От 2011 г. канадският производител на смартфони започна да продава продуктите си и през "Мегафон". Представител на оператора отказа да коментира ситуацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:17 | 12.09.22 г.
fallback