IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ IT специалисти споделиха опита си с младите хора на Be IT

Любителите на мобилната операционна система Android се учеха как да правят автоматизирани тестове

18:33 | 22.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Една от лекциите в рамките на&nbsp;&nbsp;конференцията Be IT. Снимка:&nbsp;Be IT</p>

Една от лекциите в рамките на  конференцията Be IT. Снимка: Be IT

Водещи IT специалисти от водещи български и международни компании споделиха опита си с посетителите на първото издание на конференцията Be IT.

Събитието събра близо 250 човека с желание за развитие в сферата на информационните технологии. Водещите специалисти от топ компаниите на българския пазар взеха участие в Be IT, за да споделят професионалния си опит с участниците.

През целия ден във всички направления – Mobile, Web и Database лекторите изнасяха „информация от кухнята“ по отношение на своята работа, предизвикваха дискусии с аудиторията и предразполагаха участниците да дават идеи и предложения за решението на конкретни казуси. 

Огромен интерес предизвикаха иновациите в мобилната сфера, за които се очаква с нови протоколи да бъдат централизирани данните на потребителите и да не се налага да се поддържат различни акаунти за всяко приложение. Участниците успяха да надникнат и зад архитектурата и логиката, стояща само зад едно съобщение, изпратено в чата.

Любителите на мобилната операционна система Android се учеха как да правят автоматизирани тестове, които да гарантират добър краен резултат и по-кратко време за изпълнение. Очаква се със софтуер на Android да бъдат управлявани много компютъризирани системи в бъдеще, включително и електрониката в колите ни. Това направи тази тема интересна и полезна за всички, които търсят развитие именно в тази насока.

Нови решения за сигурността във виртуалното пространство участниците потърсиха, като се разделиха на 2 отбора, работещи по две различни теми. Само след 15 минути брейнсторминг заедно с лектора, те успяха да решат казусите, като едно от решенията предлагаше верификация с QR код на фактура посредством мобилно приложение.

Данните се оказват много важни в новата информационна ера не само сега, а и в бъдеще. In-memory технологии и Big Data ще ни помагат чрез анализ да разберем за коя компания са подходящи нашите умения, а облачните технологии ще продължават да бъдат дигитален център за цялата информация, с която оперираме.

Интересно за всички беше присъствието на бази от данни дори и във Formula1. Благодарение на данните екипите подобряват сигурността на шофьора, колата и представянето по време на състезанията. Освен това, изграждат и стратегии за развитие.

Присъстващите бяха особено привлечени от темите, свързани с Java и активно задаваха въпроси и споделяха опит с лекторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още