IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple прави смели стъпки в сферата на здравеопазването

Услугата ѝ HealthKit вече се радва на популярност сред големите болници в САЩ

15:53 | 05.02.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Технологията на Apple, свързана със здравеопазването, бързо става популярна сред големите болници в САЩ, давайки добро обещание за лекарите, които търсят начин да следят пациентите от разстояние и да намалят разходите, предава Ройтерс.

14 от всички 23 големи болници в страната, с които екипът на Ройтерс се е свързал, са заявили, че използват пилотната програма на Apple, наречена HealthKit, или водят преговори за използването ѝ Става дума за услуга, която служи за събиране на здравни данни за пациентите като кръвно налягане, тегло и сърдечна честота.

Програмата има за цел да помогне на лекарите да следят пациентите с хронични заболявания като диабет и хипертония. Конкурентите на Apple – Google и Samsung Electronics, които пуснаха подобни услуги, едва сега започват да осъществяват връзки с болници и други медицински партньори.

Подобни системи са обещаващи, защото позволяват на лекарите да следят за ранни признаци на различни проблеми и да се намесят, ако някой от тях се влоши.Това може да помогне на болниците да избегнат повторните хоспитализации на сравнително ниска цена.

Пазарът на здравни услуги в САЩ достигна 3 трлн. долара, а IDC Health Insights прогнозира, че 70% от здравните организации в света до 2018 г. ще инвестират в мобилни приложения, преносими устройства, дистанционно наблюдение и виртуални грижи.

HealthKit на Apple работи чрез събирането на данни от различни източници, включително приложенията, свързани със здравословното хранене и физическата активност, с които се свързва по интернет. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Ricco
преди 9 години
"Това може да помогне на болниците да избегнат повторните хоспитализации на сравнително ниска цена."--------------------И как ще стане това като болницата всъщност има точно обратния интерес - повторни хоспитализации на възможно най-висока цена?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още