IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Skype ще помага на бизнеса с нова платформа

Стартира нов проект, улесняващ работата на компаниите

13:19 | 30.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Skype.com</em></p>

Снимка: Skype.com

Microsoft стартира новата си услуга Skype for Business, която има за цел да помогне на бизнеса да осъществява по-лесно комуникацията си. Продуктът ще замени Microsoft Lync, обединявайки най-добрите характеристики от него и тези на Skype. Това разкри Даниела Жечевич, продуктов мениджър в Microsoft, отговарящ за Южните Балкани.

По думите ѝ услугата е стартирала през април, като запазва познатия интерфейс на Skype, така че потребителите да се ориентират по-лесно при работа с платформата.

Подобно на стандартния Skype, този за бизнеса предлага функции като изпращането на моменти съобщения, осъществяването на гласови и видео разговори.

Според Жечевич платформата може да намали разходите на компаниите, тъй като им предлага възможност за видео срещи и разговори, изпращането на имейли и документи, така че работата да се случва без да е необходимо пътуване.

За улеснение на потребителите Skype for Business работи на всякакви устройства и е напълно интегрирана с офис пакета на Microsoft.

“Skype for Business означава по-добра продуктивност за компаниите”, коментира Жечевич. По думите ѝ софтуерът дава възможност за работа, независимо от това къде се намират членовете на един екип, както и дали компанията е малка или голяма. Същевременно услугата означава елиминирането на отделните услуги за срещи и по-лесен мениджмънт на процесите.

Skype for Business е изградена така, че да съхранява пълна история на дейността на потребителите си, така че те по-лесно да следят работните си задачи. Освен това всеки потребител може да създава собствени “Групи” от контакти в платформата и да им изпраща директни съобщения, без да е необходимо да се свързва с всеки от членовете им отделно.

“Добавили сме и голям списък с емотиокони, за да може платформата да е по-приятелско място за общуване”, допълва Жечева. По думите ѝ споделянето на файлове е изключително лесно - чрез дърпане и пускане на файла върху прозореца, като потребителят може да види името на съответния файл, неговия размер и колко време е необходимо за изпращането му.

При самата комуникация има опция за задържане на разговора и преминаване към други, по-важни в момента. Същевременно потребителите могат да добавят контакти не само на свои колеги, но и на външни за компанията им лица, с които работят.

Skype for Business Server ще бъде наличен за сваляне от VLSC от 1-ви май тази година. От края на април пък Microsoft предлага Skype for Business за клиенти на Office 365. За всички останали клиенти ще започне да го прави до края на май.

Предвижда се през следващите месеци да бъде пуснато и специално мобилно приложение, което ще е достъпно на iOS и Android. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още