IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IBM придобива технологичния стартъп Revel Systems?

Основаната през 2010 г. компания се оценява на над 500 млн. долара

10:06 | 02.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Едно от решенията на&nbsp;Revel. <em>Снимка: Компанията</em></p>

Едно от решенията на Revel. Снимка: Компанията

Американският технологичен концерн International Business Machines (IBM) преговаря за придобиването на Revel Systems, доставчик на т. нар.  Point-of-Sale (POS) решения (точки на продажби, преди всичко в търговията на дребно, б. ред.).

През миналата година Revel, която е основана през 2010 г. и в момента има около 750 служители, е била оценена на над 500 млн. долара, предава Bloomberg, която пише за сделката, позовавайки се на свои източници. Преговорите обаче са в начален етап и в крайна сметка може да не доведат до сделка, уточнява агенцията.

Revel и IBM засега отказват коментар.

Revel може да помогне на технологичния концерн да запълни една празнота в продуктовата си линия за търговията на дребно. IBM продаде своя подобен бизнес на Toshiba Corp. за повече от 800 млн. долара през 2012 г.

Revel е поредният стартъп, който обмисля продажба на фона на по-строгата среда за финансирания и спадащи оценки. Компанията не дава данни да своите приходи, печалба или загуба, но в края на 2012 г. заяви, че вече е на печалба.

Редица ресторанти и търговци на дребно в САЩ, сред които Cinnabon, Tully’s и Goodwill Industries, плащат такси, за да се абонират за софтуерната услуга на Revel. Тя се справя  с различни задачи в точките на продажбите, като записи на поръчки, касови апарати и обработка на плащания. Софтуерът помага за управлението на графиците на служителите, заплатите, инвентара и счетоводството. Някои функции се предоставят чрез интеграция с услуги на трети страни, включително Intuit и Expensify.

Технологичните сливания достигнаха обем от 295 млрд. долара през първото полугодие на 2016 г., което е втората най-висока сума, показват данни на анализаторската компания Dealogic. Докато мегасделките, като придобиването на  LinkedIn Corp. от Microsoft Corp. за над 26 млрд. долара, привличат най-много внимание, оценените на до 500 млн. долара компании съставляват 69% от общия обем на трансакциите през второто тримесечие на 2016 г., показват данни на PricewaterhouseCoopers LLP.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още