fallback

Приложение за правителствена пропаганда в Китай е дело на Alibaba?

То стана най-популярното приложение в App Store в Китай миналата седмица

21:00 | 18.02.19 г. 4

Приложение за пропаганда на китайското правителство, което наскоро стана голям хит, е разработено от Alibaba, твърдят двама източници на Ройтерс, запознати с въпроса. Информацията се появява в момент, в който китайските технологични компании са наблюдавани внимателно от света заради връзките им с Пекин.

“Xuexi Qiangguo” е свързано с правителствената пропаганда и изпревари Tik Tok и WeChat, превръщайки се в най-популярното приложение в китайския магазин за приложения на Apple миналата седмица.

То е разработено от неизвестен екип на Alibaba, който обаче разработва проекти извън самата компания, посочват източниците.

Листнатата в Ню Йорк Alibaba е отказала да коментира дали въпросното бизнес звено е създало приложението.

Разработката на Alibaba, чийто председател Джак Ма е член на Комунистическата партия, е най-новият пример за китайска технологична компания, която работи с правителството. Звеното за държавна пропаганда пусна приложение преди конгресът на партията, който ще се проведе през следващия месец в Пекин.

Приложението, което включва кратки видеа, новини от правителството и куизове, е създадено от екип на Alibaba. Потребител на приложението DingTalk (също на Alibaba) може да ползва своята регистрация, за да влезе в Xuexi Qiangguo. Alibaba твърди, че приложението е създадено със същия софтуер.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:07 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Софтуер виж още