IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Clubhouse - приложението, по което всички в Силицевата долина са луди

Новата социална мрежа има само 1 500 потребители и вече достигна стойност от 100 млн. долара

13:38 | 30.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	MC Hammer. <em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

MC Hammer. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

„Или ще умре до юли, или ще стане хит“

В Силициевата долина, където много от най-големите предприемачи в света се хвалят, че се опитват да решат някои от най-сложните предизвикателства в света, социалните мрежи служат както за място за безкрайно споделяне на шеги, така и като източник на абсурд в създаването на стойност.

От близо две десетилетия, стартъпи търсят нови начини да помогнат на хората да се свързват с приятели, познати, известни личности и непознати. Повечето се провалиха по пътя, но малък брой постигнаха успех – Facebook, Twitter, LinkedIn, Snap и Pinterest, като в крайна сметка генерираха милиарди долари за своите основатели и ранни инвеститори

Общо взето това е бизнес, в който или правиш бум, или загиваш. Джош Фелсър, съосновател на компанията за рисков капитал Freestyle, очаква Clubhouse да се сблъска с подобна съдба.

„Или ще умре до края на юли, или е нещо голямо“, коментира Фелсър, който твърди,ч е прекарва по около час в приложението всеки ден. „В момента всички сме затворени, така че беше добър момент за пускането му, Не знам дали е устойчиво“.

Голяма част от ангажираността в Clubhouse в момента е свързана с присъединяването на известни личности в стаите, а техните последователи получават известия за това. В списъка освен MC Hammer, са и комедиантът Кевин Харт, актьорът Джаред Лето (който говори за миенето на плодове със сапун) или хип хоп артистът Fab 5 Greddy. Бен Хороуиц, който има лични връзки с хип хоп общността, твърди, че фирмата таргетира таланти, за да ги вкара в платформата.

Говорител на Хороуиц е отказал да коментира въпроса, а Дейвидсън твърди, че все още не дава интервюта.

Може ли да се разрасне?

Преди да с помисли за приходи, следващото голямо предизвикателство за Clubhouse ще бъде да отвори приложението за хиляди пъти повече хора, без да се задръсти. Определени категории са естествено привлекателни, като комедията, поезията и музиката, защото артистите могат да създадат стая и веднага да привлекат феновете си за изпълнение на живо.

„Остава въпросът „дали може да се разрасне“, коментира Остин Олред, главен изпълнителен директор на компанията за технологични обучения Lambda School. „Не мисля, че някой знае отговора на този въпрос. И все пак мога да си го представя да се развие“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още