IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AtKairos в надпревара с времето

Българско приложение, което иска да помага на средния мениджмънт да управлява по-добре времето си

08:47 | 28.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Филип Филипов, основател на AtKairos. <em>Снимка: личен архив</em></p>

Филип Филипов, основател на AtKairos. Снимка: личен архив

Изкуственият интелект зад AtKairos залага на анализ, даващ обратна връзка на потребителите, включително споделя данни с кого се срещат най-много, колко често са тези срещи и т.н.

„Разбиваме календара и изкарваме интересна информация от сорта на най-дългата, най-късата ти среща, кой ти е най-заетият ден, кога обикновено се говори с даден човек. За да се подобри нещо, трябва да се знае къде си прекарваш времето“, коментира Филипов.

Целта е след време приложението да дава съвети коя среща кога да се провежда и как да се разпределят различните дейности във времето.

За да гарантира сигурността на данните, до които има достъп, компанията залага на анонимизирането им.

„Използваме технология на Apple, която позволява да се направи голям анализ чрез изкуствен интелект на самия телефон. В облака вкарваме само неща, които са анонимизирани... Сигурността за нас е изключително важно нещо и почти всичко си остава на самия телефон“, допълва основателят на AtKairos.

На този етап приложението има само версия за iOS, но след обратната връзка за бета версията и стига тя да постигне успех, до шест месеца по-късно може да се появи и AtKairos за Android. Филип и колегата му си поставят за цел през периода на тестване, който ще трае над 4-5 месеца, да достигнат до поне 5000 потребители, за да проверят доколко са на прав път.

Филипов не очаква почти никакъв интерес към приложението в България, въпреки че ще го пусне и на български език. Пазарите, към които услугата гледа на този етап, са САЩ, Великобритания, Сингапур и Австралия.

„Хората, които управляват времето с календара си и използват такъв тип инструменти, обикновено са свързани със софтуерната индустрия под една или друга платформа. Там са най-развитите пазари за това нещо. Там има най-много позиции в средния мениджмънт и хора, които имат нужда от такъв тип приложения“.

Като проблем на българския пазар Филипов вижда недостига на добри продуктови мениджъри.

„Голяма част от продуктовите мениджъри в България са просто мениджъри на проекти, които организират работата на хората“, категоричен е той. „Проблемът е исторически, защото ние имаме изключително добри разработчици. Голяма част от фирмите, които идват да правят нещо тук, всъщност са си дефинирали проблема и са намерили решение. Те имат нужда просто от някой, който да създаде това решение“. 

А междувременно AtKairos ще има грижата да се опита да управлява по-добре времето на мениджърите у нас и по света.

Филип ще бъде лектор и на годишната IT конференция на DEV.BG - All in One 2021. Там той ще говори по темата "Защо много продукти се провалят? Заради продуктовите мениджъри.". Конференцията има за цел да се "погледне в бъдещето" като други интересни теми са свързани с автономните автомобили, бъдещето на организациите, битката за космоса и къде е в България, криптография и други. Пълната програма може да видите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още