IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Accenture купува бизнеса на Sentia в Нидерландия, Белгия и България

Условията по сделката не са оповестени

16:40 | 02.08.22 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Технологичната компания Accenture е договорила придобиването на бизнесите на Sentia в Нидерландия, Белгия и България, съобщи дружеството в свое прессъобщение. Базирана в Нидерландия, Sentia е водеща компания в облачния бизнес, която управлява частни и публични облачни миграции и осигурява услуги за наблюдение на дигиталните изживявания.

Към момента Sentia има около 310 облачни специалисти в трите страни, които ще се присъединят към Accenture Cloud First. Бизнесът на компанията в Дания не е част от сделката и ще продължи да работи под бранда Sentia.

Условията на продажбата не са уточнени.

Придобиването разширява възможности на Cloud First на Accenture в осигуряването на облачни инфраструктурни услуги от край до край в целия облачен спектър от публични, частни и суверенни облаци.

„Добавянето на специалистите на Sentia ще разшири услугите на миграция и модернизация на Cloud First на Accenture, което цели да насочи работния товар на клиентите към оптималната локация в облачния спектър“, казва глобалният лидер на Accenture Cloud First в прессъобщението.

„Със Sentia разширяваме нашите възможности за стратегическо инфраструктурно инженерство и нововъзникващи технологии в цяла Европа, особено в Нидерландия и Белгия“, коментира Рой Икинк, ръководител на Accenture Cloud First Netherlands. „Екипът на Sentia носи ценен опит със суверенни облачни стратегии, предназначени да помогнат на клиентите да се справят с местните разпоредби и изисквания относно поверителността на данните, достъпа и контрола.“

Sentia осигурява облачни консултации и услуги за доставка, обхващащи хибридна и мултиоблачна стратегия; облачна трансформация; и миграцията, както и други сфери. Основните услуги за облачен контрол и оптимизация на компанията включват облачно управлявани услуги, облачни услуги за сигурност и миграция на облачна инфраструктура. Sentia също предлага уникални услуги за наблюдение на дигитално изживяване, които анализират, проследяват и прогнозират корпоративни приложения и облачни услуги от гледна точка на крайния потребител.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
nikiangel
преди 1 година
А уж вече нямало робство, пък купуват и продават хора на килограм.Тази компания, и всички като нея, без специалистите си не струва дори теглото на инвентара си изчислено като вторични суровини, обаче се търгува за милиарди. Хората, пардон, робите обаче няма да видят и стотинка от това. А те са истинския капитал, просто ще продължат да правят разни тарикати още по богати. И после нямало робство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още