IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Atos планира продажба на още активи

Компанията повиши целта за годишните си приходи

12:22 | 28.07.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Френската компания Atos повиши целта за годишните си органични приходи, посочвайки като причина засилващото се търсене. Освен това заяви, че планира допълнителна продажба на активи, предава Ройтерс.

ИТ консултантската група очаква органичните ѝ приходи за 2023 г. да бъдат в съответствие с миналогодишните или да нараснат с до 2%. По-ранната прогноза беше в диапазона от спад с 1% до ръст от 1%.

Сблъскващата се с проблеми технологична компания, в която попадат активи, смятани за стратегически от френското правителство, заяви, че разширява програмата си за 700 млн. евро за продажба на част от активите си, която беше започната миналата година, като сега в нея влизат активи за още 400 млн. евро.

Atos очаква да постигне първоначалната си цел в това отнощение до края на 2023 г., когато продажбата на консултантското звено Ecoast към Schneider Electric ще бъде завършено.

„Вече получихме сигнали за интерес за активи, които сме идентифицирали като допълнителни в плана за продажби“, коментира старши вицепрезидент Диан Галбе пред журналисти.

Приходите на Atos за шестте месеца до юни са 5,5 млрд. евро, което се оказа малко под прогнозата на анализаторите за 5,57 млрд. евро по данни на Refinitiv Eikon.

В същото време компанията отчете оперативна загуба от 434 млн. евро спрямо загуба от 298 млн. евро година по-рано, основно заради отписване за 430 млн. евро от преструктурирането. В резултат на новините акциите на компанията се сринаха с 20%.ю

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:22 | 28.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още