IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft прави своя изкуствен интелект Copilot достъпен за потребители и малки бизнеси

Преди услугата беше ограничена до големи корпорации

08:11 | 16.01.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Microsoft отваря своя асистент с изкуствен интелект (AI) за потребителите и прави корпоративната версия достъпна за по-малки бизнеси. Компанията прави това, докато се опитва да увеличи броя на плащащите за новата услуга клиенти, пише Bloomberg.

Microsoft продава потребителска версия на Copilot за 20 долара месечно. Тя дава достъп до най-новата технология на ChatGPT и функции за генериране на изображения, обяви софтуерният гигант. Потребителите с облачен абонамент за Office ще имат възможност да използват Copilot, за да им помага с отговарянето на въпроси, обобщаване на информация и създаването на съдържание в Word, Outlook, Excel и PowerPoint.

Компанията, която продава подобни продукти на големи бизнеси срещу месечна такса от 30 долара на потребител, ще премахне ограничението от минимум 300 абонамента за своята корпоративна услуга.

Тъй като Microsoft промени почти всичките си продукти, благодарение на инструменти с AI, базирани на технологията на OpenAI, нейните продукти в Office остават един от най-добрите начини да накара клиентите да плащат допълнително за помощ от изкуствения интелект.

Директорите на компанията твърдят, че търсенето е необичайно високо, а лидерът на Azure Скот Гътри го сравнява с опашките пред магазините за покупката на софтуера Windows 95 преди близо три десетилетия.

От март насам Microsoft тества базираният на Office Copilot, който сега се нарича Copilot for Microsoft 365. Компанията започна да го продава по-широко през ноември, като условието беше компаниите да купуват по минимум 300 абонамента. Това остави малките бизнеси и онези, които искаха да опитат с първоначален тест на услугата, на заден план, коментира в интервю вицепрезидентът Джаред Спатаро.

„Никога не сме виждали търсене на нашите продукти в търговската сфера, каквото виждаме за Copilot for Microsoft 365”, коментира той. „Никога не сме имали такъв натиск от малки и средни компании, които казват: Защо не ни позволихме да купим това? Нека опитаме“, посочи още.

Microsoft представи новите услуги преди Световния икономически форум в Давос, където главният изпълнителен директор на компанията Сатя Надела ще даде присъства.

Потребителската услуга на Microsoft, наречена Copilot Pro, предлага подобни функции като тези в ChatGPT Plus на OpenAI на подобна цена, макар че интеграцията с Office разграничава продуктите, споделя Спатаро. Компанията планира да пусне инструмент за изграждане, подобен на този, който OpenAI представи миналата година. Той ще помогне на отделните потребители да създават свои собствени варианти на Copilot по конкретни въпроси – услуга, която вече е достъпна за компании. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:48 | 16.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още