IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google ребрандира Bard AI и пусна ново приложение и абонаменти

Компанията прави голяма стъпка напред към изграждането на по-мащабен асистент с изкуствен интелект

21:50 | 08.02.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Google обяви голямо ребрандиране на Bard – нейния чатбот с изкуствен интелект, като пуска и ново приложение и абонаментни опции, пише CNBC.

Bard, главен конкурент на ChatGPT на OpenAI, сега носи името Gemini. Това е същото име като пакета от модели с изкуствен интелект (AI), които захранват чатбота.

Освен това Google представи нови начини, чрез които потребителите могат да получат достъп до AI инструменти. От днес потребителите на Android  ще могат да свалят ново специално приложение за Gemini, а хората, разчитащи на iPhone, могат да ползват Gemini в приложението на Google за iOS.

Ребрандирането и предлагането на приложения подчертават ангажимента на Google към насочването и инвестирането в AI асистенти – термин, който често се използва за описание на инструменти, вариращи от чатботове до асистенти за писане на код и други услуги за продуктивност.

Главният изпълнителен директор на Alphabet Сундар Пичай подчерта ангажимента на компанията към изкуствения интелект, когато на 30 януари гигантът представи последния си финансов отчет. Пичай каза, че в крайна сметка иска да предложи AI агент, който може да изпълнява все повече и повече задачи от името на потребителя, включително в Google Search, въпреки че твърди, че има още много работа за вършене преди да се стигне до този момент. По същия начин лидерите на други технологични гиганти – от Microsoft до Amazon – подчертаха своя ангажимент за изграждане на подобни AI предложения под формата на инструменти за продуктивност.

Промените в Gemini на Google са първата стъпка към „изграждането на истински AI асистент“, коментира пред репортери Сиси Хсиао, вицепрезидент на Google и генерален мениджър на Google Assistant и Bard.

Сега Google обяви и нова абонаментна AI опция за по-активни потребители, които искат достъп до Gemini Ultra 1.0 – най-мощният модел с изкуствен интелект на Google. Достъпът струва 19,99 долара на месец през Google One – платеното приложение за съхранение на компанията. За досегашните абонати на Google One тази цена включва плановете за хранилището, за които те вече плащат. Наличен е и двумесечен безплатен пробен период.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:27 | 08.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още