IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vivacom интегрира нови функции във видео услугата EON

Компанията е подобрила интерфейса и предлага възможност за изтегляне на съдържание за офлайн гледане

20:18 | 13.02.24 г.
Снимка: Vivacom
Снимка: Vivacom

Телевизионната и видео услуга EON на Vivacom вече има нов интерфейс, нови функции и по-голяма видеотека, обяви главният изпълнителен директор на Vivacom Николай Андреев.

Видеотеката на EON вече включва над 30 хил. заглавия, както и нов формат за платформата – български подкасти. При старта си през април 2021 г. EON включваше 10 хил. заглавия.

От компанията твърдят, че са заложили на по-интуитивен интерфейс и по-голямо подобрение в услугата, което се дължи и на изкуствения интелект, който стои зад нея.

Следвайки примера на големите подкаст платформи, компанията е включила и опция за сваляне на съдържание, което може да бъде гледано офлайн.

“Общо 96% от съдържанието в EON може да бъде свалено”, обясни директорът „Продукти и услуги“ във Vivacom Любомир Малоселски.  Добавена е и функция за пропускане на интрото и автоматично пускане на следващия епизод. 

Отвъд персонализацията, случваща се с помощта на изкуствен интелект, EON вече разчита и на екип от редактори, който се грижи за специални селекции от тематични филми.

Новите функции вече са активни за потребителите.

През 2023 г. EON е ползвана на над 1 млн. устройства в България, като през тях са изгледани 5 333 000 часа съдържание.

В страните, в които United Group оперира, EON достига до 40 млн. потребители за 2023 г. Ежедневно EON се гледа на 1,5 млн. устройства в региона, обяви още Николай Андреев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:28 | 14.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още