IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honor ще интегрира AI функции на Google в предстоящите си смартфони

Компанията ще заложи на интеграцията на Gemini и Imagen 2

14:33 | 22.05.24 г.
Снимка: Angel Garcia/Bloomberg
Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Китайският производител на смартфони Honor стана един от първите производители на смартфони, който заяви, че ще вкара функции с изкуствен интелект (AI) на Google в предстоящите си устройства, пише CNBC.

Honor ще интегрира преживявания с генеративен изкуствен интелект в предстоящия си хардуер, който ще се захранва от Google Cloud, обявиха от компанията.

Говорител на китайската фирма коментира пред CNBC, че ще включи AI асистента на Google Gemini, както и инструмента за превръщането на текст в изображение Imagen 2.

Производителите на смартфони се опитват да внедрят функции с изкуствен интелект в своите смартфони, в опит да накарат потребителите да заложат на нови модели.

Интеграцията на AI функциите на Google ще надгради операционната система Android на смартфоните на Honor. Проектирането на функции с генеративен изкуствен интелект може да е трудна задача за отделните производители на смартфони, ето защо партньорството с Google им дава пряк път до най-новите приложения в сферата.

Honor е сред няколкото компании, които се ангажират с ползването на инструментите с AI на Google. През януари Samsung обяви, че е сключила партньорство с Google Cloud, за да предложи Gemini Pro и Imagen 2 в своите устройства.

Тази година Honor открито говори за AI функции в своите устройства. През февруари компанията пусна смартфона Magic 6 Pro с функция, ползваща собствения изкуствен интелект на компанията. Тя позволява на потребителите да отварят приложения само с поглед към телефона. Потребителят може да се взре в приложението, докато в горната част на екрана работи технология за проследяване на очите. Тя пък реагира, отваряйки съответната услуга.

Днес Honor обяви, че новата ѝ операционна система MagicOS 8.0 вече е налична в серията смартфони Honor Magic V2, като потребителите ѝ и тези на Porsche Design Honor Magic V2 RSR вече могат да изтеглят и актуализират актуализацията от менюто с настройки на телефоните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:33 | 22.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още