IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dell ще прави компютри за обличане?

С т. нар. wearable устройства производителят иска да подобри представянето на мобилното си подразделение

14:39 | 05.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Dell ще прави компютри за обличане?

Американският компютърен концерн Dell обмисля да се включи на пазара на т.нар. wearable устройства - умни ръчни часовници, очила с добавена реалност и др. Компанията разглежда този вариант като част от своя бъдещ бизнес заради свиването на PC сегмента, съобщава британският Guardian.

Производителят действително "разглежда идеи в тази сфера", заявява пред вестника  вицепрезидентът на отдела за персонални компютри на Dell Сам Бърд. Мениджърът обаче не разкрива какви биха били първите устройства, които компанията може да предложи, нито евентуални срокове за тяхното излизане на пазара. 

"Има предизвикателства в разходите и как да постигнеш добро преживяване при работа с устройството. Това, което е интересно, е, че компютрите стават по-малки. Да имаш часовник на китката... това е много интересно и привлекателно", коментира още Бърд.

Според него през следващите пет години типовете на устройствата ще продължат да се променят. Нуждата от "статични компютри" ще продължи да съществува, но ще отстъпва на голямото внимание върху мобилните устройства. "Очаква ни свят на много свързани устройства", допълва той.

Въпреки всичко Бърд не очаква голяма революция в сегмента на технологиите. "Не виждам нов магически тип устройство като iPad. Не мисля, че при появата му някой предвиди как той ще промени устройствата", смята вицепрезидентът на Dell. Мениджърът обаче очаква, броят на устройствата, с които един човек разполага, ще се увеличи значително. „Все повече хора ще имат лаптоп, таблет, смартфон, умен часовник и друг тип интересно за тях устройство“, казва Бърд.

Мениджърът пояснява, че таблетите с Windows 8 не се продават добре, особено сред корпоративните клиенти на Dell. „Бизнесът бавно възприема новата операционна система", казва той. „Но таблетите наистина се нуждаят от Windows 8, за да се продават добре. Все пак  е окуражаващо да видим как някои фирми внедрявават Windows 8. Данните на IDC показват, че таблети с Windows 8 са далеч зад пазарния дял на iPad, но все пак имат успех. Но таблетите са определено важна част от компютърната ни дейност".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още