IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple започва да регистрира търговската марка iWatch

Американският концерн може да срещне сериозна конкуренция за запазването на бранда на различните пазари

15:02 | 06.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Apple започва да регистрира търговската марка iWatch

Спекулациите, че американският технологичен концерн Apple се готви да представи ръчен часовник с функционалност на смартфон, се разпространяват от месеци. Сега обаче имаме поредното косвено потвърждение за евентуалното ново устройство. - Apple е подала заявка за регистрация на търговската марка iWatch в Русия.

Според руския всекидневник „Известия“ Apple е подал заявка по два класа на Международната класификация за стоки и услуги - 9-ти (включващ компютри, периферни устройства за тях, и т.н.), и 14-ти (часовници). 

Изданието пише, че американският концерн среща известна конкуренция за запазването на бранда в различни пазари, включително и в САЩ, където редица компании са получили разрешение за ползване по девети клас. 

Apple може да срещне трудности при регистрирането на търговската марка и в Русия. Преди седем години в страната е създаден и запазен домейнът i-watch.ru, като в момента на адреса има онлайн магазин за часовници. Тази търговска марка е регистрирана в 35-ия клас на международната класификация (маркетингови проучвания).

Преди две години пък друга компания се е опитала да регистрира наименованието iWatch в 14-ти клас, но не е успяла. Тогава Роспатент (руската Федерална служба по интелектуална собственост, патенти и търговски знаци) е отказала заявката заради сходството с друга регистрирана марка - iswatch (собственикът и е швейцарският производител на часовници Swatch AG).

„Известия“ припомня също, че в началото на годината в сайта на Бюрото по патенти и търговски марки на САЩ бе открита подадена заявка от Apple за любопитен патент - гривна, която ще се свързва безжично с iPhone. С нейна помощ всеки потребител ще може да сменя песни в плейъра или да преглежда последните повиквания. Гъвкавият дисплей на устройството ще бъде оборудван с виртуална клавиатура, с която ще могат да се пишат съобщения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още