IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Балмър: Сделката с Nokia ще ни даде тласък

Това е голяма трансформация - онова, което трябва да свършиш в технологичния бизнес, ако искаш да се движиш напред, казва шефът на Microsoft

15:45 | 03.09.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Балмър: Сделката с Nokia ще ни даде тласък

Вдъхновен съм от това, което постигнахме за тези две и половина години, в които изграждахме това партньорство с Nokia. Приятно ни е да извършим това придобиване като начин да насърчим още повече позициите си с Windows Phones”, заяви в интервю за Bloomberg главният изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър, коментирайки сделката за финландската компания. 

По-рано днес стана ясно, че софтуерният гигант придобива основната дейност на производителя на мобилни телефони Nokia, като цената на сделката възлиза на общо 7,2 млрд. долара (5,440 милиарда евро). Microsoft ще плати 3,79 милиарда евро за бизнеса с устройства и услуги, както и ще даде допълнителни 1,65 милиарда евро за патентни лицензи.

Сделката между Microsoft и Nokia е най-голямата за производител на безжични устройства, след като Google придоби подразделението за мобилни телефони на Motorola през 2012 г., според данни, събрани от Bloomberg. За Microsoft сделката, включително плащане на патенти лицензи на Nokia, е втора по големина в историята след платените 8,5 милиарда долара за Skype през 2011 година.

„Това е голяма трансформация, но точно това е онова, което трябва да свършиш в технологичния бизнес, ако искаш да се движиш напред“, каза още Балмър в интервюто си с Том Кийни в предаването The Pulse.

Целия разговор вижте тук! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Бих казал само едно:Да ви приседне дано!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още