IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony навлезе в ново измерение

Компанията представи новите смартфон и таблет Xperia Z2

16:14 | 24.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Investor.bg</em></p>

Източник: Investor.bg

И японският концерн за потребителска електроника Sony успя да впечатли бранша в рамките на Световния мобилен конгрес MWC в Барселона. Компанията представи своя нов флагман Xperia Z2 – наследникът на Z1 ще се продава от март 2014 г. по целия свят, заяви компанията в Барселона.

Xperia Z2 е логичният наследник на миналогодишния Z1, който предлага още куп нови екстри и по-добър дизайн.

Подобно на предшественика си и Xperia Z2 разполага с 20,7-мегапикселова камера с 1/2.3 Exmor RS сензор и софтуера BIONZ for mobile за обработка на изображенията. Новият флагман вече може да записва и видео с резолюция Ultra HD при 30 к/с, което е 4 пъти повече сравнено с досегашния лимит. Технологията IPS осигурява щедри ъгли на видимост. 

Устройството вече има 5.2-инчов Full HD дисплей с 4-ядрен Qualcomm Snapdragon 801 процесор, 3GB оперативна памет и батерия с капацитет 3200mAh, която отново използва STAMINA Mode и по този начин пести енергията, когато дисплеят не е включен. LTE и Wi-Fi също са на борда.

Благодарение на IP55/58 Xperia Z2 е защитена от прах и вода. Системата за намаление на шума DNC намалява околния шум почти изцяло, докато слушате музика и провеждате телефонни разговори. Това прави Sony Xperia Z2 първият в света смартфон с цифрова изолация на околния шум, което осигурява по-добро аудиоизживяване. Една от най-сериозните новости са именно вградените стерео високоговорители, които Sony нарича S-Force Front Surround и които обещават отличен звук при гледане на видео, гейминг или слушане на музика. 

Паралелно със смартфона японската компания представи и нов таблет - Xperia Z2 Tablet, който според компанията е най-тънкото и леко подобно устройство, което е същевременно и водоустойчиво. Xperia Z2 Tablet е дебел едва 6,4 мм и тежи 426 грама. Версията с LTE и 3G модули е малко по-тежка - 439 грама. Тънкият корпус и лекото тегло обаче не са за сметка на работните характеристики.

Таблетът разчита на 4-ядрен Qualcomm Snapdragon 801 процесор, 3GB оперативна памет и Full HD резолюция на екрана, а вградената батерия на устройството е запазена идентична с тази на неговия предшественик и е с капацитет 6000 mAh. Xperia Z2 Tablet ще се предлага на пазара от следващия месец с инсталирана последна версия на Android - 4.4.2 KitKat.

Японската компания увеличи същевременно фокуса си към умните аксесоари и т. нар. Warable devices. Sony представи фитнес гривната SmartBand, която също ще се появи на пазара през март и също е водоустойчива. Чрез гривната потребителите ще могат да създават виртуални дневници на физическите си постижения, но също така да правят и архив на посетените от тях места, на слушани песни, прочетени книги, играни игри и т.н.

Всичко това ще се обединява от SmartBand и приложението за смартфони Lifelog. Гривната освен това ще може да изчислява в коя фаза на съня се намира нейният собственик и ще активира будилника в моментите, когато той не е в дълбок сън, за да няма „неприятни изненади при събуждането“. Освен това гривната ще следи и за входящи повиквания, SMS-и и др. Първоначално SmartBand ще се предлага в черно, като постепенно ще бъдат добавяни и още цветове.

Sony не даде информация за цените на нито един от новите си продукти.

Всичко по-интересно от конгреса ще научите от специалния пратеник на Investor.bg в Барселона Бойчо Попов!

Новините от Mobile World Congress 2014 може да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още