IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SanDisk представи microSDXC карта със 128 гигабайта памет

Капацитетът на картата стига за 16 часа видеоматериал с Full HD качество, 7 500 песни, 3 200 снимки и над 125 приложения

09:55 | 26.02.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
SanDisk представи microSDXC карта със 128 гигабайта памет

Едва с размерите на нокът е новата SanDisk Ultra. Вкарана в смартфон или таблет с Android, картата разширява мястото за съхранение със 128 GB. Но само в случай, че устройството поддържа този капацитет за съхранение, което в момента не се отнася за повечето модели.

За да позволи разработването на такава карта, SanDisk е използвал нова технология, която "позволява вертикално подреждане на 16 запаметяващи устройства". Други подробности за технологията компанията със седалище в Силициевата долина не разкрива.

Разбира се, високият капацитет с този ултракомпактен дизайн си има своята цена. В САЩ SanDisk планира да предложи новата си 128-GB карта памет за цена от 199 долара. В Европа картата ще се предлага за 119 евро.

Нека припомним, че има само няколко смартфона с повече от 64 GB памет, а устройство като iPhone 5С с 64 GB памет струва повече от 700 долара. Новият продукт на SanDisk е MicroSDXC Class 10, която може да се чете с максимална скорост от 30 мегабайта в секунда. Така се оказва, че тя не спада към най-бързите модели, които може да бъдат разчитани с много по-висока скорост. Също така в своите маркетингови материали компанията, вероятно нарочно, не дава информация за скоростта на запис.

Вместо това се казва, че картата е достатъчно бърза, за да записва безпроблемно Full HD видео с високо качество и снимки с висока резолюция, така че те да могат да бъдат използвани с видеокамери, цифрови фотоапарати и свързаните с тях продукти. Производителят е тествал картата, свързана с различни устройства, за да гарантира правилното функциониране и изпълнение.  

Всичко по-интересно от конгреса ще научите от специалния пратеник на Investor.bg в Барселона Бойчо Попов!

Новините от Mobile World Congress 2014 може да следите тук!

Повече от технологичния сектор вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 7
estherveritas
преди 10 години
Здравейте ,Това е , за да се информира широката общественост , че г-жа Esther Veritas , частен заем заемодателят има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2 % лихва за физически лица , фирми и дружества по ясен и разбираем начин и състояние. свържете се с нас днес по електронната поща на адрес: ( estherveritas***live.co.uk )
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още