IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайландска институция потвърди наличието на два варианта на iPhone 6

Анализатор на JP Morgan твърди, че апаратите няма да разполагат със сапфирено стъкло заради високата му стойност

17:31 | 19.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Тайландска институция потвърди наличието на два варианта на iPhone 6

Националната телекомуникационна комисия на Тайланд (NBTC) е дала разрешение за внос на два нови вида смартфони на Apple с номера на моделите А1586 и A1524, съобщава местният портал Manager Online. Това е поредното потвърждение, че следващият модел iPhone ще се предлага в два варианта.

Според статията Apple е подала в NBTC молба за разрешение на внос на два модела iPhone в Тайланд на 5-ти август. На 8 август молбата е удовлетворена. Apple е поискала информацията да не бъде публикувана, но тайландските регламенти изискват такава информация да става достояние на обществеността. Това обаче не включва и техническите данни на устройствата, пише ZDNet. 

Двата нови модела на Apple ще бъдат оборудвани с очакваните размери на дисплея, а именно 4,7 инча и 5,5 инча. Тайванският сайт Apple Daily сега твърди, че е научил името на по-големия модел. Според медията той няма да се казва iPhone Air, както се предполага от някои анализатори, а Apple iPhone 6L, като съкращението L идва от "Large".

С диагонала ще се увеличи и резолюцията, твърдят източници. Apple вероятно обмисля и използването на стъкло от сапфир, писа преди ден Wall Street Journal. Той обаче ще се влага само за по-скъпите версии и ако го разрешава наличността.

Според анализатора Род Хол от JP Morgan обаче устройството няма да разполага със сапфирен дисплей. Специалистът е на мнение, че сапфиреният дисплей ще е нововъведение, което ще дебютира най-рано през 2015 г.

Основният мотив за това е стойността на производството на сапфирен дисплей за iPhone 6. Според широко застъпено мнение производството на подобен тип екрани ще се окаже прекалено скъпо за Apple, а още повече за потребителите. 

Според други спекулации и новият iPhone 6, подобно на сега наличните модели, ще разполага с памет от едва 1 гигабайт. За този факт писа първоначално сайтът G for Games, позовавайки се на технически документ на китайската компания Geekbar, специализирана в поправки на устройства на Apple. Дали това ще важи и за двата модела, или само за по-малкия, все още не е ясно.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още