IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xerox занижи прогнозата си за печалбата през 2015 г.

Компанията потвърди прогнозата за тази година, а през следващата очаква да изкупи акции за 1,5 млрд. долара

20:13 | 11.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Xerox занижи прогнозата си за печалбата през 2015 г.

Xerox обяви днес, че пeчалбата през следващата година ще е под очакванията на Wall Street, след като технологичната компания продължава да разширява бизнес фокуса си, съобщава MarketWatch.

В навечерието на своята годишна конференция на инвеститорите Xerox обяви, че очаква коригираната печалба на акция през 2015 г. да бъде в диапазона 1,11-1,17 щатски долара, под прогнозата за 1,18 на анализатори, анкетирани от Thomson Reuters. Прогнозата включва пенсионни разходи от 6 цента на акция.

Компанията е потвърдила прогнозата си за печалбата през тази година, а през следващата очаква инвестирането на 500 млн. долара за придобивания и 1,5 милиарда за обратно изкупуване на собствени акции.

Известна от дълго време със своите копирни машини и принтери, Xerox се опитва да се трансформира в компания, фокусирана върху управлението на документи, обработка на фактури и информационно-технологични аутсорсинг услуги.

Наскоро компанията придоби Consilience Software, доставчик на софтуер за управление в здравеопазването, използван от правителствени агенции. 

Трансформацията на Xerox обаче е изправена пред предизвикателства, сред които спадащите продажби на принтери и копирни машини, както и значителните разходи за разширяване на бизнеса с услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още