IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слабо управление на документи понижи печалбата на Xerox

Компанията преминава през труден период на трансформация към бизнес модел, ориентиран към услугите

16:25 | 25.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Слабо управление на документи понижи печалбата на Xerox

Американската корпорация Xerox отчита спад на печалбата през второто тримесечие заради влошаващо се представяне на бизнеса ѝ с обработка и управление на документи, пише MarketWatch.

Печалбата на компанията възлиза на 266 млн. долара между април и юни, спрямо 271 млн. долара година по-рано. Въпреки това печалбата на акция отчита ръст на годишна база до 22 цента от 21 цента, след като през второто тримесечие на 2013 г. показателят загуби 2 цента от преустановени дейности.

Изключвайки амортизацията на нематериални активи, печалбата на акция e 27 цента, в рамките на прогнозата на компанията от април за печалба между 25 и 27 цента на акция.

Приходите отчитат свиване с 1,8% до 5,29 млрд. долара, при очаквания на анализаторите за 5,31 млрд. долара. Приходите от услугите на компанията, които представляват 57% от общите приходи, нарастват с 2% до 3 млрд. долара. Тези от дейността на компанията по управление на документация, представляващи 40% от всички приходи, намаляват с 6% до 2,1 млрд. долара.

Xerox, която е известна с копирните си машини и принтерите си, се опитва да се преструктурира в компания, ориентирана към управление на документи, обработка на фактури и IT аутсорсинг. Разширяването на услугите ѝ обаче носи след себе си по-високи разходи, а трансформирането на бизнес модела води до спад в продажбите на принтери и копирни машини.

Компанията прогнозира коригирана печалба на акция между 25 и 27 цента през третото тримесечие, докато анализаторите очакват печалба от 26 цента на акцията. Xerox повишава и долната граница на годишната си прогноза, чието изражение вече е за коригирана годишна печалба между 1,09 и 1,13 долара на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още